Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Навчання мобілізованих – скільки часу готують новобранців

Українських військовослужбовців, яких призивають до війська, відправляють на підготовку

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Навчання мобілізованих

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

В рамках загальної мобілізації до лав Збройних сил України призивають військовозобов'язаних осіб. Після призову до армії таких осіб відправляють на навчання, де вони проходять відповідну підготовку.

Про те, скільки часу новообрані військовослужбовці проходять навчання, в ефірі національного телемарафону розповів представник Сухопутних військ України Володимир Фітьо.

Терміни навчання

Фітьо розповів, що наразі в Україні потрібна велика кількість фахівців, тому особи, яких нещодавно мобілізували до війська, можуть вказувати власні побажання щодо того, де вони хочуть проходити військову службу.

Однак, ті чоловіки, які раніше взагалі не були у війську, проходять відповідні навчання, де здобувають навички, які допомагають у веденні бойових дій на фронті.

"Місяць часу йде базова військова підготовка, потім усе залежить від того, який фах буде обраний для цієї людини. Якщо, наприклад, фах складніший – оператор БпЛА чи навідник-артилерист, – відповідно навчання збільшується пропорційно до програми. Це може бути і місяць, і два, і три. Також навчання наших мобілізованих проводиться і за кордоном, у країнах-партнерах", – сказав Володимир Фітьо в ефірі національного телемарафону.

Слід додати, що серед країн, де мобілізовані проходять навчання присутні:

  • Велика Британія;
  • Польща;
  • Німеччина;
  • Іспанія тощо.

Тому, для початку особа повинна отримати відповідну військову підготовку, а вже згодом її відправлять на фронт.

Ротація для військових

Раніше ми писали про те, що в проєкті закону, який був опублікований NV міститься інформація про те, що в наступному році деякі категорії українських військовослужбовців підлягатимуть ротації:

  • військові, які беруть участь у веденні бойових дій на фронті повинні отримати право на законний відпочинок не пізніше ніж через три місяці після перебування на фронті;
  • строковики повинні бути звільнені до запасу ЗСУ;
  • військові, які проходять службу у військкоматах, мають переміщатися на інші посади до інших військових частин через три місяці (на службу до ТЦК вони можуть повернутися лише через 3 роки).

Додамо, що в новому законопроєкті також йдеться і про інші не менш важливі зміни.

Нагадаємо, раніше ми писали, що деякі категорії військовослужбовців можуть отримати право на демобілізацію. Також ми повідомляли про те, хто може роздавати повістки, окрім працівників ТЦК та СП.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.