Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Мобілізація українців до війська – експерт розповів, чи можливо призвати 500 тисяч

Під час пресконференції президент України Володимир Зеленський розповів, що до війська треба мобілізувати близько 500 тисяч осіб

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Потрібно мобілізувати півмільйона осіб

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Наразі сотні тисяч чоловіків проходять службу в лавах Збройних сил та інших військових формуваннях. Однак, президент розповів, що до армії треба мобілізувати ще близько 500 тисяч чоловіків.

Про те, чи можливо здійснити такі мобілізаційні плани в Україні, в ефірі національного телемарафону розповів колишній командир роти батальйону Айдар Євген Дикий.

Мобілізація чоловіків

Дикий вважає, що такий план мобілізації українських чоловіків є цілком реальним.

"Це достатньо скромна заявка від військового командування. Річ у тім, щоб зрозуміти цю цифру, то… ну, я, наприклад, не володію секретною інформацією Генштабу. Але ми всі володіємо достатньою інформацією про те, як відбувається мобілізація у наших ворогів. І є дуже проста, залізобетонна логіка війни, яка полягає в тому, що для того, щоб воювати набагато меншими силами, ніж у ворога, треба мати на покоління технологічну перевагу", – зазначив Дикий в ефірі національного телемарафону.

Також він додав, що прикладом ведення бойових дій в такий спосіб можна назвати ситуацію, яка була в Афганістані, адже тоді американських солдатів було значно менше, однак вони мали технологічну перевагу.

За словами Дикого, в України такої переваги над Росією немає, тому очевидно, що для досягнення успіхів на фронті потрібно мобілізувати як мінімум 500 тисяч чоловіків.

Нова мобілізаційна стратегія

Раніше ми писали про те, що в американському виданні The Economist нещодавно було опубліковано матеріал, в якому йдеться про нову мобілізаційну стратегію нашої країни.

"Армійське керівництво намагається заповнити місця бажаючими; інколи вдаються до призовних рейдів у спортзалах і торгових центрах. Мало хто з тих, хто записався таким чином, стає хорошим солдатом", – зазначає видання.

Також слід згадати, що один з українських офіцерів висловився з приводу мобілізованих осіб. Зокрема, він сказав, що чоловіки, віком більше ніж 45 років перебувають не в дуже хорошій формі, а це, своєю чергою, впливає на бойові дії. Тому українське оборонне відомство активно працює над новою мобілізаційною стратегією.

Додамо, що зараз в основному мобілізують таких українців:

  • чоловіків, віком від 18 до 27, які мають досвід проходження військової служби (або ж закінчили кафедру);
  • чоловіків, віком від 27 до 60 років без досвіду або ж з досвідом проходження військової служби.

При цьому, перед нашою державою стоїть дуже великий виклик, адже населення України в 4 рази менше, ніж населення країни-ворога. Тому владі доведеться приймати складні рішення.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Верховна Рада готує важливі зміни щодо мобілізації. Також ми повідомляли, що нардепи хочуть прирівняти службу жінок та чоловіків.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.