Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Повістки вручатимуть не лише ТЦК: хто допомагатиме військкомам з мобілізацією

Під час воєнного стану вручати повістки чоловіками можуть не лише працівники територіальних центрів комплектування

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Хто може вручати повістки

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Війну

В рамках загальної мобілізації до війська призивають чоловіків, віком від 18 до 60 років. Такі особи отримують повістки, після чого потрапляють до війська. При цьому, вручати повістки можуть не лише співробітники військкоматів.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів представник Сухопутних військ України Володимир Фітьо.

Законні способи вручення повісток

Володимир Фітьо розповідає, що заходи з оповіщення військовозобов'язаних громадян можуть здійснювати фактично будь-які представники місцевої влади. Тому це можуть бути не лише працівники ТЦК та СП, адже вручити повістку мають право:

  • представники ЖЕКу;
  • представники ОСББ;
  • представники територіальних громад (голова, староста тощо);
  • керівники підприємств та організацій, де працює військовозобов'язаний.

"Це саме ті особи, які можуть вручати повістки військовозобов'язаним для того, щоби вони з'явилися у свій ТЦК та СП для проходження медичної комісії та уточнення своїх військово-облікових даних", – зазначив Фітьо.

Також слід згадати, що законодавством не передбачено конкретних місць, де працівники військкоматів повинні вручати повістки громадянам, тому вони це можуть робити фактично будь-де.

Чи можливо призвати 500 тисяч

Раніше ми писали про те, що військовий експерт, колишній командир роти батальйону Айдар Євген Дикий розповів, чи можливо в Україні мобілізувати 500 тисяч осіб до війська.

"Це достатньо скромна заявка від військового командування. Річ у тім, щоб зрозуміти цю цифру, то… ну, я, наприклад, не володію секретною інформацією Генштабу. Але ми всі володіємо достатньою інформацією про те, як відбувається мобілізація у наших ворогів. І є дуже проста, залізобетонна логіка війни, яка полягає в тому, що для того, щоб воювати набагато меншими силами, ніж у ворога, треба мати на покоління технологічну перевагу", – заявив Євген Дикий.

Крім того, експерт зазначив, що до прикладу, такою була війна в Афганістані, коли військові Сполучених Штатів не мали переваги у кількості, проте, у них була набагато краща техніка. Водночас у війні між Україною та Росією немає ніякої технологічної переваги, тому тут необхідно мати велику кількість військових.

Нагадаємо, раніше ми писали про нову мобілізаційну стратегію від Міністерства оборони. Також ми повідомляли, що Верховна Рада України готує важливі зміни щодо мобілізації.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.