UA RU

Залужний виступив проти мобілізації деяких категорій українців – про кого йдеться

4 січня парламентський комітет з національної безпеки та оборони разом із керівництвом Збройних сил України та Міністерства оборони України розпочав розгляд урядового законопроєкту про мобілізацію

Фото: Facebook/Валерій Залужний. Колаж: Pro Війну

Залужний висловився про призов ув’язнених та судимих

Фото: Facebook/Валерій Залужний. Колаж: Pro Війну

Народні депутати та військове керівництво вже почали обговорювати можливі правки щодо найбільш спірних норм нового законопроєкту щодо змін в процесі призову. Нововведення передбачають посилену мобілізацію серед населення. Однак Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний запевнив, що це не завжди є доречним.

Про це повідомляють джерела видання NV.

Народні депутати висловили низку зауважень до деяких норм законопроєкту, зокрема їхньої реалізації на практиці. Серед таких неоднозначних ідей є:

До всього, Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний жорстко не погодився з деякими запропонованими нормами, зокрема з залученням до армії ув’язнених і судимих.

"Армія – це не для поганих людей. Мені треба люди, росіяни вже призвали 400 тисяч і на червень готують ще кілька сотень тисяч, до 400 тисяч. Ким мені воювати? Або звертатись до світу і там просити людей або ви йдіть воюйте, якщо не забезпечите", – наголосив Залужний.

Воєначальник також заявив, що кожне життя будуть намагатися зберегти.

"На кожного призваного буде по 80 днів навчання. Але дайте мені людей", – сказав він.

За результатами обговорення, комітет ухвалив рішення провести додаткові зустрічі з представниками військового керівництва та народними депутатами, щоб узгодити остаточний текст законопроєкту.

В Україні хочуть мобілізувати ув'язнених та судимих

Раніше ми писали, що зі слів голови комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар'яни Безуглої, в новому законопроєкті пропонується призивати до війська також:

Крім того, розглядається варіант створення підрозділів із тих, хто відмовляється виконувати завдання в складі звичайного лінійного батальйону. Ці підрозділи можуть виконувати особливі завдання, такі як бойові, інженерні тощо.

Ці зміни викликали неоднозначну реакцію в суспільстві. Деякі українці вважають, що мобілізація ув'язнених та судимих є несправедливою. Інші ж вважають, що це необхідно для захисту країни від російської агресії.

Остаточне рішення про те, які категорії громадян підлягатимуть мобілізації, ухвалить Верховна Рада України.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, хто, окрім працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, може роздавати повістки. Також ми повідомляли, чи можливо мобілізувати до війська пів мільйона осіб.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі