UA RU

У Севастополі вибухнув російський ракетний корабель: що відомо

Мережею ширяться зображення густого чорного диму, який здіймається над ракетоносієм в морі

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

В Криму взірвали російський корабель

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

В тимчасово окупованому Севастополі сьогодні вранці прогримів сильний вибух, який відчули навіть у віддалених частинах міста. За оперативною інформацією, підірвалось російське воєнне судно.

Про це повідомляє "Суспільне".

Інформацію щодо атаки на носій крилатих ракет "Буян" та корабель "Павел Державин" підтвердили в СБУ та ВМС України.

""Буян" сьогодні був уражений на севастопольському рейді експериментальним озброєнням "Морських малюків"", — пояснив один з організаторів спецоперації СБУ.

До того ж після публікації ураженого корабля російський Telegram-канал "Крымский ветер" опублікував відео, на якому гвинтокрил РФ вивантажує поранених та ліквідованих росіян на території Нахімовського училища в Севастополі, після чого їх розвозять карети швидкої допомоги.

Натомість російський "глава" Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що вибух – результат навчань з пошуково-рятувального забезпечення, які проходять в акваторії Чорного моря.

Як Україна планує звільнити півострів

Раніше ми писали, що, на думку секретаря Радбезу, Україна буде продовжувати завдавати ударів по окупантах в Криму, попри те, що ті останнім часом різко висловлюються з цього приводу. Він зазначив, що Кримський півострів — це виключно українська територія. Україна дотримується обіцянок, які дала західним партнерам стосовно того, що їхня зброя не буде використовуватися для ударів по території РФ.

Влучання по Кримському мосту

8 жовтня 2022 року на Кримському мосту вперше стався вибух. Рух мостом було перекрито через зруйновану частину дорожнього полотна.

Від початку липня на Кримському мосту майже щоранку фіксували багатокілометрові затори.

Під час першої спецоперації міст підірвала вантажівка із 21 тонною вибухівки у тротиловому еквіваленті. Вибухівку замаскували в рулонах з пакувальною плівкою. СБУ вдалося "обійти" спецглушники на мосту, які заважають дистанційній детонації.

Вибух обвалив дві напівсекції автомобільної частини мосту та пошкодив залізничну колію.

Операцію розробляв особисто голова СБУ Василь Малюк із кількома співробітниками служби.

Які плани на Крим у Зеленського

До цього ми зазначали, що Володимир Зеленський підписав закон про впорядкування адміністративно-територіального устрою АР Крим.

Зокрема, відомо, що після того, як цей закон набере чинності, в дію вступлять рішення, прийняті парламентом ще у 2016-му та 2020-му роках. Мова йде про декомунізацію півострова, а також про запровадження нового районного поділу.

Нагадаємо, спецпризначенці висадились в окупованому Росією Криму та нанесли вогневе ураження ворогу. Також ми писали про гучні вибухи в російському місті Курськ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі