Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Кримський міст постійно "втомлюється" — про яку нову гілку залізниці мріють окупанти

Мер Мелітополя детально пояснив, навіщо російським окупантам будувати нову гілку залізниці через Маріуполь по узбережжю Азовського моря

Фото: Facebook.com/IvanFedorovMelitopol. Колаж: Pro Війну

Федоров каже, що РФ боїться нових атак по Кримському мосту

Фото: Facebook.com/IvanFedorovMelitopol. Колаж: Pro Війну

Окупанти РФ готуються до втрати своїх логістичних шляхів. Саме тому вони хочуть побудувати нову залізницю з Ростова-на-Дону через тимчасово захоплені Маріуполь, Бердянськ та Мелітополь до Криму.

Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

На його думку, такий маршрут скоро може стати для РФ логістичним шляхом для перекидання техніки та військ.

Чому РФ хоче побудувати нову залізницю

Мер Мелітополя озвучив дві причини, через які РФ прагне якомога швидше побудувати нове щалізничне сполучення з Кримським півостровом:

  • першою причиною будівництва нового шляху є "ненадійна ситуація" з Кримським мостом, який зазнав пошкоджень після атак ЗСУ, зараз його росіяни дуже часто перекривають;
  • друга причина – удари Сил оборони по іншим шляхам противника.

Саме тому окупанти "похвалилися" планами з будівництва нової гілки залізниці через Маріуполь, Бердянськ та Мелітополь – ближче до цивільних об'єктів на Азовському узбережжі.

"Таким чином, вони намагаються не тільки втримати "сухопутний коридор" до Криму, а покращити пересування "сухопутним коридором"", – пояснив Федоров.

Крім того, під ризиком ліквідації знаходиться залізниця, яка проходить поблизу Токмака.

"Тож вони розуміють, що це буде єдиний маршрут із тимчасово окупованого Криму на територію Росії. Тому саме тому сьогодні вони вибудовують цю логістику, прокладають нове полотно залізниці, щоб покращити перекидання військового обладнання та військової техніки, бо Крим незабаром стане нефункціональним у цій частині для них", – сказав мер Мелітополя.

Чому РФ боїться залишати акваторію Криму

Раніше ми розповідали, що останнім часом ворожі кораблі бояться залишати акваторію Кримського півострову через побоювання атак на кораблі Чорноморського флоту РФ із боку ЗСУ, зазначила речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Офіцер зазначила, що стан ворожого флоту у Криму погіршується день у день. Саме тому російський Чорноморський флот уже не заходить далі за мис Тарханкут.

Водночас, Гуменюк вказала на спробу противника компенсувати небоєздатність своїх кораблів авіацією. Так, окупанти практично щодня здійснюють атаки на острів Зміїний, що для інтервентів уже "стало традицією".

Нагадаємо, ми повідомляли про те, що Збройні сили України завдали удару по командному пункту армії Російської Федерації в Севастополі. Також ми писали про гучні вибухи в російському місті Курськ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.