Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Путін втратив контроль? Про що свідчать нещодавні удари по Чорноморському флоту

У Британії запевнили, що й надалі підтримуватимуть Україну в війні проти Росії та допомагатимуть бійцям ЗСУ, котрі боронять рідні землю

Фото: скрін, ТАРС. Колаж: Pro Війну

У Британії кажуть, що Путін втратив ініціативу у війні

Фото: скрін, ТАРС. Колаж: Pro Війну

Нещодавні удари України по Чорноморському флоту Росії показали, що наша держава зберігає ініціативу в війни. Водночас, російський диктатор Володимир Путін втратив над нею котроль.

Про це йдеться в повідомленні британського уряду.

Разом з міністром оборони Британії Грантом Шаппсом до Києва приїхав і начальник Генштабу Збройних сил Британії Тоні Радакін. Він, зокрема, підіймав тему нових зобов'язань щодо військової допомоги для України.

"Нещодавні удари по Чорноморському флоту є ще одним прикладом того, як Україна зберігає ініціативу. Путін втратив контроль над війною, яку він розпочав, і, як наслідок, Росія ослабла. Цей візит, разом з моїми візитами влітку, зміцнив моє переконання в тому, що Україна переможе. Велика Британія залишатиметься з ними на кожному кроці цього шляху", – сказав він.

Окрім цього, Шаппс зазначив, що Британія й надалі підтримуватиме і стоятиме пліч-о-пліч з Україною. Він зауважив, що країна підготувала десятки тисяч українських солдатів, доставила сотні тисяч боєприпасів і надала мільйони фунтів стерлінгів економічної та гуманітарної допомоги, щоб допомогти українцям повернути і відновити те, що було відібрано у них варварським вторгненням РФ.

Зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським та міністром оборони Рустемом Умєровим також надали політикам можливість обговорити поточну гуманітарну підтримку, а також прагнення України до вступу в НАТО і її ширшу євроатлантичну інтеграцію.

Ракетний удар по Севастополю

Раніше ми писали, що, 22 вересня 2023-го року в тимчасово окупованому Севастополі пролунало декілька гучних вибухів. Також, за словами журналіста, в небі над містом пролетіла ракета.

Телеграм-канали в цей день почали поширювати інформацію, що наслідком вибухів є робота протиповітряної оборони в Сакському та Бахчисарайському районах Криму. Схожі заяви робили й представники місцевої влади. Вони розповідали про те, що рятувальники успішно ліквідували займання, що виникло нібито в результаті роботи протиповітряної оборони.

Однак згодом представники Збройних сил України повідомили, що вибухи, які лунали 22 вересня на Кримському півострові, є наслідком атаки українських військових по штабу Чорноморського флоту РФ. Додамо, що деякі ЗМІ поширювали інформацію про те, що штаб ЧФ РФ був атакований ракетами Storm Shadow британського виробництва.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Збройні сили України завдали удару по командному пункту армії Російської Федерації в Севастополі. Також ми писали про гучні вибухи в російському місті Курськ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.