Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Жорсткий бій із великими втратами – що відомо про спецоперацію ГУР у Криму

Представник Головного управління розвідки розповів подробиці висадки українського десанту на території тимчасово окупованого Кримського півострова

Фото: ГУР, ТАРС. Колаж: Pro Війну

Спецпризначенці ГУР десантувалися в Криму - Юсов

Фото: ГУР, ТАРС. Колаж: Pro Війну

Українські спецпризначенці висадились в окупованому Росією Криму. Їм вдалось нанести вогневе ураження ворогу.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

У відомстві кажуть, що спецпризначенці "Стугни" та "Братства" у складі спецпідрозділу Тимура ГУР десантувались на Кримському півострові та відкрили вогонь по окупантах.

Згодом, у коментарі виданню РБК-Україна представник ГУР Андрій Юсов розповів подробиці спецоперації та вказав на те, що росіяни зазнали значних втрат.

"Тривають заходи з деокупації Криму. Це була операція диверсійно-розвідувального характеру. Вона передбачає певні заходи на території й повернення групи назад. Наші групи вже повернулися", – розповів Юсов.

Він наголосив, що в рамках цієї важливої спецоперації відбувся дуже важкий бій.

"На жаль, є втрати й серед наших спецпризначенців, але вони не співмірні з російськими", – зазначив Юсов.

Також представник української розвідки наголосив на тому, що деокупація Кримського півострова наразі триває.

"На жаль, вона неможлива без втрат. Це, зокрема, ціна за те, що, фактично, без бою здали український Крим у 2014 році. Україна обов'язково поверне Крим і всі окуповані території", – підсумував представник ГУР.

Росіяни бояться виводити кораблі за Тарханкут

Раніше ми писали про те, що ворог став все рідше залишати акваторію Криму через побоювання атак на кораблі Чорноморського флоту РФ з боку Збройних сил України.

Речниця Сил Оборони Півдня Наталія Гуменюк наголосила, що стан ворожого флоту у Криму погіршується день у день. Кораблі росіян все рідше залишають територіальні води тимчасово окупованого півострова, оскільки побоюються українських ударів із застосуванням надводних дронів.

За словами представниці Сил оборони півдня України, російський Чорноморський флот уже не заходить далі за мис Тарханкут.

Водночас Гуменюк вказала на спробу противника компенсувати небоєздатність своїх кораблів авіацією. Так, окупанти практично щодня здійснюють атаки на острів Зміїний, що для інтервентів уже "стало традицією".

Гуменюк наголосила при цьому, що лінію фронту "у морському сенсі" вже тривалий час відкинуто до 200 кілометрів від вільного узбережжя України.

Нагадаємо, ми повідомляли про те, що Збройні сили України завдали удару по командному пункту армії Російської Федерації в Севастополі. Також ми писали про гучні вибухи в російському місті Курськ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.