Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Деякі захисники України отримають від держави власне житло – Зеленський

Президент України наголосив на важливості забезпечення військових, які боронять нашу державу, власною оселею

Фото: Zelenskiy/Official, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Військовим зі званням Героя України нададуть житло

Фото: Zelenskiy/Official, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Володимир Зеленський під час виступу на зустрічі з українськими військовослужбовцями розповів про втілення важливої ініціативи, спрямованої на забезпечення людей житлом. Він розповів, кому із захисників нададуть у власність об’єкт нерухомості.

Про це стало відомо з Telegram-каналу Зеленського.

Як уточнив президент, кожна людина, яка отримала з початку повномасштабного вторгнення Росії звання Героя України, буде забезпечена житлом. Всі без винятку військові, хто, боронячи нашу незалежність, свободу та суверенітет, стали кавалерами ордену "Золота Зірка", матимуть власні оселі.

За словами Зеленського, щонайменше від 24 лютого 2022 року йдеться про 360 людей. На жаль, 210 осіб нагородили посмертно. Але родинам загиблих військових також вручать житлові сертифікати на купівлю квартири.

"Ми починаємо втілювати в життя важливу ініціативу, яка спрямована на реалізацію простого принципу: Україна захищає тих, хто захищає Україну. Держава подбає про кожного з них – і про тих, хто з нами, і про родини всіх тих, хто віддав своє життя за країну", – наголосив він.

На зустрічі президент вручив житлові сертифікати дванадцятьом Героям України та дев’яти сім'ям загиблих Героїв. Це здійснюватимуть і надалі, поки кожен не отримає належну віддяку.

Військовослужбовцям виплачують 700 00 грн

Деякі українські захисники можуть розраховувати на фінансові виплати в розмірі понад 700 000 грн. Йдеться про службовців, які отримали інвалідність під час виконання бойового завдання. Загалом видів допомоги є багато, а розміри залежать від різних факторів, наприклад:

  • характеру травми;
  • ступеня втрати працездатності;
  • місця й часу травмування.

Кошти надходять із державного бюджету. Якщо мова про інвалідність 2 групи, отриманої в результаті участі в активних бойових діях, то сума грошової підтримки становить 300 прожиткових мінімумів. Станом на 2023 рік це 776 700 грн.

Тоді як за інвалідність внаслідок хвороби чи нещасного випадку під час служби можна розраховувати лише на 90 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, тобто на 233 010 грн.

Одноразові виплати також належать захисникам, які травмувалися та частково втратили працездатність. Їм нараховують 70 прожиткових мінімумів – 181 230 грн. Зрозуміло, що у всіх випадках звернення на фінансову допомогу затвердять, якщо будуть підтверджувальні документи. Плюс може знадобитися пройти медико-соціальну експертизу (МСЕК).

Раніше сайт писав, що 1 грудня запрацювала важлива послуга для родин військових. Також ми повідомляли про підтримку ветеранів і розповідали, як інтегрувати військових у цивільне життя.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.