Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Шахраї створили фейковий акаунт Умєрова: в Міноборони просять не писати туди

Шахраї створили фейковий акаунт міністра оборони України Рустема Умєрова, в Міноборони попередили українців про небезпечний збір інформації

Фото: Рустема Умєрова. Колаж: Pro Війну

У мережі створили фейковий акаунт Умєрова

Фото: Рустема Умєрова. Колаж: Pro Війну

У неділю, 3 грудня, в Мережі поширився черговий фейк. На цей раз невідомі особи розповсюдили неправдиві повідомлення про нібито створення "чат-боту" від чинного міністра Рустема Умєрова. Це виявилось фейком. У Міноборони просять українців в жодному разі не писати туди.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

"Невідомі особи використовують імʼя та прізвище міністра оборони України для збору інформації від громадян України. В Telegram невідомі створили акаунт, використовуючи імʼя та прізвище міністра оборони України", – йдеться в повідомленні.

У відомстві кажуть, що злочинці почали збір даних від українців та видали фейковий телеграм-канал за офіційний чинного міністра Рустема Умєрова. Українців просять в жодному разі не передавати інформацію через цей канал.

"Звертаємо вашу увагу — у Рустема Умєрова немає акаунту в Telegram. Просимо не надавати жодної інформації на прохання індивідів, які ведуть цей акаунт, а також подати скаргу на нього", – кажуть у Міноборони.

Які виникли труднощі в мобілізації

Як ми писали вже раніше, за словами колишнього головнокомандувача ЗСУ Віктора Муженка, мобілізація це комплексний захід, тому робити винними у всіх гріхах працівників ТЦК не правильно. Головні труднощі, які виникають під час призову, пов'язані саме з порушенням вимог Закону України "Про мобілізацію підготовку і мобілізацію".

Віктор Муженко впевнений, що в процесі проведення мобілізації основна відповідальність повністю лежить на владі, адже саме вони повинні формувати у громадян "свідоме ставлення до мобілізації".

Також колишній головнокомандувач ЗСУ зазначив, що наразі Україна веде війну фактично за право існувати, тому всі громадяни повинні розуміти, для чого відбувається цей процес.

Які умови вступу до лав ЗСУ

Раніше ми розповідали й про те, що до лав ЗСУ можуть вступати особи, віком від 18 до 60 років. При цьому, є певні виключення, адже чоловіки, віком до 27 років, вважаються військовозобов'язаними лише в тому випадку, якщо вони мають військову підготовку.

За словами начальника юридичної служби 32 ОМБр Дениса Томіліна, всі чоловіки в такому віці мають право самостійно вступити до Збройних сил України, однак деякі ТЦК та СП згідно зі своїми внутрішніми правилами не приймають до війська осіб від 18 до 21 року. В такому випадку експерт рекомендує напряму звертатися до бригади.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, якими є головні вимоги для вступу до лав Збройних сил України. Також ми писали, як вирішити проблему з нестачею людей в армії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.