Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Це про справедливість: експерт розповів, як вирішити проблему нестачі людей у війську

В Україні, за словами деяких експертів існують проблеми, пов'язані з нестачею військовослужбовців на передовій

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Як вирішити проблеми на фронті

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Наразі в лавах Збройних сил України перебуває величезна кількість військових. Однак, далеко не всі з них воюють безпосередньо на лінії фронту, тому там є певні проблеми, пов'язані з недостатньою кількістю бійців. Проте, цю проблему можна вирішити.

Про це розповів в ефірі "Еспресо" військовий експерт та ексречник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.

Вирішення проблеми

За словами Владислава Селезньова, наразі є чимало військових, які перебувають в тилу та беруть безпосередню участь у бойових діях. Однак, цілком можливо, що вони могли б так само захищати Україну.

"Варіанти розв'язання цієї проблеми є суто організаційними рішеннями. Річ у тім, що кількісний склад українських Сил оборони дорівнює 1 млн 300 тис. осіб. Чи всі вони залучені безпосередньо в рамках відбиття ворожої агресії? Відповідь — ні, це очевидно", – сказав експерт.

Водночас, він зазначив, що росіяни зосередили лише близько півмільйона осіб для війни в Україні. Однак, наша армія має чисельність, що дорівнює майже 1,5 мільйона, але воюють далеко не всі.

"Можливо, нашим профільним керівникам варто розглянути такі варіанти ротації, коли тилові підрозділи та підрозділи Сил оборони, які не дотичні до Збройних сил, на ротаційній основі залучатимуть до ведення бойових дій", – додав Селезньов.

Також слід зазначити, що за словами експерта, відправлення на фронт осіб, які проходять військову службу в тилу можна назвати цілком справедливим.

Для чого молодь на фронті

Раніше ми писали про те, що експерт, полковник Служби безпеки України Роман Костенко в ефірі "Інформаційного стріму" розповів, що наразі на фронті дійсно потрібні молоді чоловіки.

"Це факт, що на фронті більше людей старшого віку. Так було від самого початку. Зрештою, законодавство таке, що якщо людині від 18 до 27 років без армійського досвіду, то її не можна мобілізувати. Те, що я бачу: служать здебільшого ті, кому вже за 30-ть і навіть за 40 років. Чи потрібні нам військові молодшого віку – звичайно, що потрібні", – сказав експерт.

Також він додав, що такі особи не лише мають хорошу фізичну підготовку, а й є більш пристосовані до сучасних умов ведення війни. Тобто, їм буде легше використовувати різні технічні засоби на фронті, до прикладу безпілотники.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що ТЦК та СП збирають списки деяких учнів. Також ми повідомляли, що роботодавці повинні подати списки військовозобов'язаних до 1 грудня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.