Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Залишилося мало часу: хто повинен подати списки військовозобов'язаних до 1 грудня

Роботодавці до 1 грудня 2023-го року повинні подати до ТЦК списки своїх працівників, що мають статус призовників, резервістів чи військовозобов'язаних

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Компанії подадуть списки працівників до ТЦК

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Війну

В Україні триває загальна мобілізація, під час якої до війська призивають військовозобов'язаних чоловіків. Для уточнення даних різні організації та компанії подають до військкоматів списки про чоловіків, які у них працюють.

Про це виданню ТСН.ua розповіла адвокатка Марина Бекало.

Хто має подати списки

З її слів також стає відомо, що окрім роботодавців ці списки мають подати й інші установи та організації. Зокрема, мова йде про:

  • установи, організації, підприємства, державні органи, заклади освіти, органи місцевого самоврядування;
  • виконавчі органи міських, селищних або сільських рад, які займаються обліком осіб, що проживають на території адміністративно-територіальної одиниці.

"Подання списків здійснюється з метою звіряння даних списків персонального військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів з обліковими документами (даними) відповідних ТЦК СП, у яких вони перебувають на військовому обліку", – зазначила юристка Бекало.

Також слід додати, що такі правила затверджені постановою Кабміну №1487.

Хто не зможе отримати бронь

Раніше ми розповідали про те, що ще в червні 2023-го року в Україні пропонували запровадити бронювання для двох категорій. Зокрема, для ФОПів та гіг-фахівців.

Однак, у підсумку Міністерство економіки відхилило таку пропозицію, адже з цим не погодилися в Генеральному штабі Збройних сил України та Міністерство оборони.

"Крім цього, на сьогодні Міноборони та Генеральним штабом Збройних Сил України не підтримано пропозиції, спрямованої на розширення категорій військовозобов'язаних громадян України для отримання ними відстрочки від призову на військову службу за мобілізацією та на воєнний час шляхом їхнього бронювання", – йдеться у заяві відомства.

Також слід зазначити, що наразі тисячі українців мають бронювання від мобілізації з різних причин.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, чи справляються працівники військкоматів зі своїми обов'язками під час мобілізації. Також ми розповідали, чи треба мобілізувати більше молодих осіб до війська.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.