Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

На фронті потрібна молодь – в ЗСУ закликали мобілізувати 18-річних

Представники Збройних сил України розповіли, яких осіб треба призивати до війська

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Мобілізація молодих людей

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Загальна мобілізація в Україні триває від початку повномасштабного вторгнення Росії. Під час неї до війська призивають виключно придатних громадян, віком від 18 до 60 років років. Однак, за словами військових, до армії потрібно призивати більше молодих людей.

Про це в інтерв'ю Наталії Мосійчук розповів командир батальйону 3-ї штурмової бригади Петро Горбатенко "Ролло".

Мобілізація молоді

На його думку, мобілізаційні процеси в Україні потрібно розширити, адже війську треба більше молодих людей.

"При цьому мобілізовувати, з усією повагою, не 50-річних "старих дідів". Коли доходить до бойових дій, вони вже схожі на старих, у них вже купа хронічних захворювань до того часу. Він вже не може виконувати завдання", – заявив військовослужбовець під час інтерв'ю.

Також Горбатенко зазначив, що ніхто не народжений до війни, однак, після певної підготовки такі особи зможуть бути більш пристосованими до бойових дій.

"Треба мобілізовувати 18-20 річних – в чому проблема? Студенти? І що, студенти не мають воювати? Мають. Не підходять? Підходять. Не вміють, не готові, не народжені для війни? Ніхто не вміє, не готовий, не народжений для війни. Питання в підході до підготовки", – додав командир батальйону 3-ї ОШБр.

Варто зазначити, що чоловіки віком від 18 до 27 років можуть бути призвані до армії лише в тому випадку, якщо вони проходили військову службу або ж військову кафедру під час навчання у виші.

Кого не треба призивати

Раніше ми писали про те, що військовий оглядач Олександр Коваленко зробив доволі важливу заяву, що стосується призову в Україні під час війни. Зокрема, експерт сказав, кого не слід мобілізувати до війська.

На його думку, абсолютно неготовими до проходження військової служби та захисту Батькивщини є особи, які активно підтримують інтереси Росії. Коваленко зазначив, що такі особи не те що користі не зможуть принести, вони ще й зашкодять бійцям ЗСУ. Тому, таких людей, за словами експерта треба відсіювати та проводити морально-психологічний відбір.

Також Коваленко негативно висловився про військкомат, які зовсім не звертають уваги на інтереси самої особи та призивають до армії всіх підряд просто "для галочки". На його думку, цього в жодному випадку не треба робити, адже таким чином вони підставляють побратимів.

Крім того, Коваленко додав, що небагато користі в лавах ЗСУ приносять особи, які є "диванними патріотами". Вони готові щосили вболівати за свою команду, однак, "на полі" нічого не зможуть продемонструвати.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, яке покарання можуть отримати особи, що ухиляються від мобілізації. Також ми повідомляли, скільки чоловіків незаконно перетнули кордон України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.