Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Відстрочки не буде: хто з українців не зможе отримати бронь від мобілізації

Значна частина українців має відстрочку від мобілізаційних процесів, однак, нещодавно для двох категорій громадян пропозиції щодо броні були відхилені

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Відстрочки для підприємців не буде

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Більшість військовозобов'язаних українців підлягають мобілізації. Вони можуть отримувати повістку та відповідно, проходити військову службу у ЗСУ. Нещодавно з'явилася інформація про те, що для двох категорій українців можуть запровадити відстрочку, однак, її відхилили.

Про це розповідає DOU.

Відстрочки не буде

Ще в червні 2023-го року в Мережі з'явилася інформація про те, що Мінекономіки України може запровадити відстрочку від мобілізації для двох категорій українців. Зокрема, мова йшла саме про підприємців та гіг-фахівців. До того ж, тоді навіть йшлося про деякі напрацювання щодо цього питання.

Однак, у підсумку уряд вирішив відхилити такі пропозиції, адже там заявили, що наразі бронювати від мобілізації своїх працівників можуть лише підприємства, організації, а також установи.

"Крім цього, на сьогодні Міноборони та Генеральним штабом Збройних Сил України не підтримано пропозиції, спрямованої на розширення категорій військовозобов'язаних громадян України для отримання ними відстрочки від призову на військову службу за мобілізацією та на воєнний час шляхом їхнього бронювання", – йдеться у заяві Міністерства економіки.

Також варто зазначити, що тисячі українців все ж отримали бронювання від мобілізації.

Чи справляється військкомат з обов'язками

Раніше ми писали про те, що експерт Віктор Андрусів зробив заяву з приводу роботи територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в Україні. Зокрема, він заявив про те, що вони не зовсім справляються зі своїми обов'язками.

Також експерт додав, що росіянам вдається швидко мобілізувати чоловіків до війська та відновити свої втрати. Однак, в Збройних силах ситуація дещо інша, адже ТЦК та СП не можуть виконати план на всі 100%.

"Фактично основний задум контрнаступу полягав у тому, щоб вибити окупантів у конкретних місцях і, скориставшись їхньою слабкістю, прориватися в напрямку Азовського моря. Але незважаючи на те, що ми не переважали ворога ані в силі, ані в техніці (особливо в небі), основною проблемою стало саме поповнення свіжими силами окупантів", – заявив виконавчий директор Українського інституту майбутнього.

Крім того, Віктор Андрусів також розповів про те, що доволі часто фіксуються випадки, пов'язані з корупцією в ТЦК та СП, а це, своєю чергою, може свідчити про серйозні проблеми.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, чи треба мобілізувати молодих осіб до Збройних сил. Також ми розповідали, що українські військовослужбовці хочуть, щоб до війська призивали більше молоді.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.