Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Мобілізація в Україні: хто зараз найбільше потрібен на фронті

Збройним силам України потрібні молодші солдати, адже середній вік військових, які зараз перебувають на фронті, від 30 років

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Кого зараз потребують в ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

На думку експертів, конфлікт перейшов у "площину дрібних піхотних боїв у пішому порядку в траншейних системах". А для такої тактики потрібні молоді та фізично підготовані чоловіки.

Про це пише Financial Times.

Видання зазначає, що середній вік українських чоловіків, які воюють на фронті та навчаються за кордоном, становить 30-40 років. До всього, цьогоріч було мобілізовано "непропорційно багато чоловіків старшого віку". Однак наразі в ЗСУ потребують молодих та витривалих людей.

Крім цього, з таким особовим складом Україна не зможе вести війну проти Росії на виснаження, адже країна-агресор має більше і техніки, і солдатів. Києву потрібні більш підготовлені та треновані війська.

Чи покращиться ситуація, якщо мобілізувати молодь

Раніше ми писали, що вже тривалий час в Україні активно обговорюють можливе зменшення призовного віку задля того, щоб мобілізувати більше молоді.

Під час воєнного стану до української армії призивають чоловіків, віком від 18 до 60 років. Однак далеко не всі особи можуть бути мобілізовані, адже деякі особи чоловічої статі до 27 років вважаються призовниками. Хоча, в Україні вже довго роздумують над можливим зменшенням призовного віку.

За словами заступника начальника Житомирського ТЦК та СП, полковника Сергія Канюка, у випадку, якщо президент України підпише закон про зниження призовного віку громадян з 27 до 25 років, то це дуже позитивно вплине на армію.

"Підписання закону щодо зниження призовного віку громадян України до 25 років, залежить виключно від рішення Президента, як гаранта Конституції та Верховного Головнокомандувача ЗС України. У разі підписання, кількість військовозобов'язаних 25-27 річного віку збільшиться. Для захисту держави – це добре. Це люди молодшого віку з кращим фізичним станом, які можуть бути залучені до комплектування в ЗСУ, в першу чергу: десантно-штурмових військ, морської піхоти та Сил спеціальних операцій", – зазначає експерт Сергій Канюк.

Варто додати, що наразі у війську служить доволі багато осіб, віком до 27 років. Серед них є чимало добровольців.

Військові закликали мобілізувати 18-річних

Раніше ми писали про те, що командир батальйону 3-ї штурмової бригади Петро Горбатенко "Ролло" розповів, що наразі на фронті є доволі багато осіб, віком від 50 років, в яких є чимало хронічних хвороб, тому армії потрібно більше молоді.

Зокрема, він заявив, що до війська потрібно мобілізувати навіть 18-річних, адже ніхто не народжений для війни, однак, всі проходять військову підготовку та стають більш пристосованими до бойових дій.

"Треба мобілізовувати 18-20 річних – в чому проблема? Студенти? І що, студенти не мають воювати? Мають. Не підходять? Підходять. Не вміють, не готові, не народжені для війни? Ніхто не вміє, не готовий, не народжений для війни. Питання в підході до підготовки", – йдеться у заяві військовослужбовця.

Також варто зазначити, що особи, віком від 18 до 27 років можуть потрапити до війська лише в тому випадку, якщо вони проходили військову кафедру чи військову службу.

Нагадаємо, раніше експерт розповів про те, кого не потрібно призивати до війська. Також ми повідомляли, як можуть покарати ухилянтів в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.