Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Не лише для боїв: полковник СБУ розповів, чому на фронті необхідна молодь

Полковник Служби безпеки України Роман Костенко висловився з приводу можливої мобілізації молоді до ЗСУ

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Для чого молодь у війську

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Нещодавно український політик Сергій Лещенко заявив про те, що середній вік осіб в лавах ЗСУ складає 54 роки. Тому, він вважає, що до війська треба мобілізувати більше молодих чоловіків. Схожої думки дотримуються і самі військові.

Про це в ефірі "Інформаційного стріму" сказав полковник Служби безпеки України Роман Костенко.

Призов молодих чоловіків

Зокрема, зі слів Романа Костенка стає відомо, що молоді чоловіки в лавах ЗСУ чи інших військових формуваннях насправді потрібні.

"Це факт, що на фронті більше людей старшого віку. Так було від самого початку. Зрештою, законодавство таке, що якщо людині від 18 до 27 років без армійського досвіду, то її не можна мобілізувати. Те, що я бачу: служать здебільшого ті, кому вже за 30-ть і навіть за 40 років. Чи потрібні нам військові молодшого віку – звичайно, що потрібні", – сказав полковник СБУ.

Також Костенко вважає, що призов молоді потрібен і через те, що такі особи є більш винахідливими та більш пристосованими якраз до сучасних умов. Тобто, їм буде легше використовувати на фронті більш сучасні технічні засоби, до прикладу дрони.

До того ж полковник додав, що у його підрозділі є чимало молодих чоловіків, які попри свій вік "воюють", як боги.

Водночас експерт зазначив, що серйозні труднощі щодо мобілізації виникли в Україні після того, як відбулися зміни у керівництві ТЦК.

ТЦК збирає списки деяких учнів

Відомо, що згідно з постановою Кабінету Міністрів України №1487, всі особи, що навчаються в університетах, школах або ж будь-яких інших навчальних закладах, і які досягли віку 17 років, повинні з'явитися до військкомату, адже вони вважаються допризовниками.

Це потрібно для того, щоб цих осіб змогли взяти на військовий облік. Зокрема, для початку навчальний заклад подає список осіб до ТЦК та СП. Згодом особи проходять медичну комісію, а їм видають приписку до дільниці (приписне).

Це стосується хлопців у віці від 16 років і у досягненні ними 17 років. Після виповнення 18 років такі особи вже вважаються повноцінними призовниками.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що роботодавці повинні подати списки військовозобов'язаних працівників до 1 грудня. Також ми розповідали, хто з українців точно не зможе отримати бронь від мобілізації.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.