Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Під надійною охороною: на Київщині сформували "водні" мобільні групи ППО

За останній масований обстріл росіян по Київщині українські військові моряки з мобільних вогневих груп з протиповітряної оборони збили БпЛА типу Shahed

Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗС України. Колаж: Pro Війну

Що відомо про охоронців неба Києва

Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗС України. Колаж: Pro Війну

Мобільні вогневі групи з протиповітряної оборони діють не тільки на суходолі, але й на воді. Вони мають єдине завдання – не допустити прольоту ворожих безпілотників через свою зону відповідальності.

Про це повідомляє Командування Об’єднаних Сил Збройних Сил України.

Як зазначив командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, до складу "охоронців неба" входять звичайні хлопці, які під час бойового чергування знищують російські безпілотники.

Самі військовослужбовці запевняють, що це робити не важко, але потрібно навчитись. Алгоритм знищення дрона простий:

  • почути ціль;
  • побачити її;
  • взяти упередження;
  • збити.

Військові моряки запевняють, що у ворожих безпілотників все менше шансів досягати визначених цілей.

Дрон-камікадзе є доволі швидким – від 160 до 200 км на годину в залежності від погодних умов. Для того, щоб його збити, застосовується масований перехресний вогонь кількох вогневих груп, що дає потрібний результат.

"Військові моряки зі складу окремого річкового дивізіону протягом року відточували свою майстерність. Я особисто спостерігав за їхньою роботою декілька разів та був причетний до підвищення їхньої ефективності", – повідомив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Найкращі системи ППО, що охороняють українське небо

Раніше ми писали, що у російсько-українській війні засоби протиповітряної оборони є одними з найважливіших видів озброєння. Завдяки їм Збройним Силам України вдається знищувати велику кількість ворожих ракет, які запускає Росія.

В основному засоби ППО Україна отримує від західних союзників. Серед них є такі потужні системи, як:

MIM-104 Patriot

Ці комплекси виробництва США є одними з найсучасніших у світі. Вони здатні вражати цілі на відстані до 160 кілометрів. ЗСУ отримали від США кілька батарей Patriot, і їх кількість продовжує зростати.

IRIS-T SLM

Ці комплекси виробництва Німеччини також є одними з найсучасніших у світі. Вони здатні вражати цілі на відстані до 40 кілометрів. ЗСУ отримали від Німеччини три комплекси IRIS-T SLM, і очікується, що до кінця 2023 року їх кількість збільшиться до восьми.

NASAMS

Ці комплекси виробництва Норвегії є одними з найефективніших у світі у боротьбі з безпілотниками та крилатими ракетами. ЗСУ отримали від Норвегії дві батареї NASAMS, і до кінця 2023 року їх кількість збільшиться до шести.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, яку зброя виготовляє України, а також скільки вона коштує. Крім того, ми розповідали, скільки озброєння Сполучені Штати передали Україні від початку повномасштабної війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.