Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Підтримка військових – як часто донатять українці на армію та чим ще допомагають

Розповідаємо, як звичайні українці допомагають Збройним силам у боротьбі проти ворога

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Як українці допомагають ЗСУ

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Українська армія вже понад півтора роки боронить нашу державу від ворога, який незаконно напав в лютому 2022-го року. За цей час українці показали справжню єдність, адже фактично щодня армія отримує допомогу від звичайних громадян.

Ми поспілкувалися з українцями та дізналися, хто та як підтримує нашу армію у війні проти ворога.

Донати та будь-яка фінансова підтримка

Мешканка одного з обласних центрів України, Вероніка розповідає, що вона намагається якомога частіше донатити кошти на армію. В основному, дівчина приєднується до популярних зборів на допомогу армії або ж до тих зборів, які влаштовують її знайомі.

Я весь час намагаюся допомагати Збройним силам. Навіть коли мене питають в магазині, чи не хочу я пожертвувати декілька гривень на українську армію, я неодмінно погоджуюся, адже вважаю, що в такий момент знадобиться будь-яка допомога, – зазначає Вероніка.

Крім того, вона відзначила, що намагається купляти речі або ж користуватися послугами тих компаній, які частину коштів передають на потреби Збройних сил або ж допомагають військовим іншим способом.

Продукти, теплі речі та інша допомога

Тетяна розповідає, що також час від часу надсилає кошти на допомогу українським військовим, зокрема, найчастіше вона робить донати на збори, які проводять популярні особистості та організації.

Також ми передаємо на потреби армії продукти, ліки та теплі речі. Крім того, мій чоловік, так би мовити "опікується" своїми колегами по роботі, які знаходяться на фронті. Він, час від часу телефонує їм та дізнається про ключові потреби наших захисників. Згодом здійснюється пошук необхідного обладнання, одягу, взуття, а після цього, він відправляє це все на фронт або ж доставляє сам, – розповіла Тетяна.

Також вона додала, що всього з компанії її чоловіка на фронті перебуває близько 60 осіб.

Відкладання грошей на потреби ЗСУ

Своєю чергою, Марина поділилась схемою накопичення коштів на потреби української армії, яку вона змогла дізнатися ще минулого літа.

Кожного місяця я дивлюся на зароблену суму і відкладаю одноденну частину. Тобто, якщо мені вдалося заробити за місяць 20 000 гривень, тоді я відкладаю близько 600-700 гривень. Після чого, я знаходжу в соцмережах збори та переказую кошти на допомогу нашим військовим, – констатує вона.

Таким чином, за її словами, вона може допомагати Збройним силам у важкий момент та зовсім не шкодить особистому бюджету.

Також дівчина відзначила, що активно допомагає армії і її хлопець, який грає в гурті та декілька разів на місяць бере участь в благодійних концертах. Окрім цього, іноді він виступає на вулицях в одному з обласних центрів України та віддає половину зібраних коштів волонтерам, адже йому подобається сам процес, а в такий момент допомагати армії повинен кожен українець.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що деякі військовослужбовці можуть розраховувати на 188 тисяч гривень допомоги. Також ми повідомляли, хто може отримати статус учасника бойових дій.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.