Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Як обрати смартфон для військового – топ-3 найкращих варіанти

З'ясовували, які властивості обов'язково мають бути у смартфонах, які військові використовують на передовій

Фото: УНІАН, АрміяInform. Колаж: Pro Війну

Телефон військового має бути максимально захищеним

Фото: УНІАН, АрміяInform. Колаж: Pro Війну

У польових умовах військовим потрібні броньовані та міцні телефони. Варто обирати моделі, які гарно працюють у складних умовах.

Ми розбиралися, на які моделі варто звернути увагу тим, хто боронить нашу землю від російського агресора на передовій.

Експерти кажуть про те, що більш товстий корпус, більша вага, незграбна конструкція – таке поєднання може сподобатися не всім. При цьому купуючи такого плану пристрої перед нами відкриється низка унікальних можливостей, які оцінять багато користувачів, в першу чергу військові.

Характеристики захищеного смартфона для військових

Техніка, яка має вправно та надійно працювати на війні, повинна мати наступні характеристики:

  • витривалість - одна з головних ключових характеристик для броньованих смартфонів. Купити захищений телефон також багато хто хоче через стійкість до вологи і затоплень. Також телефони захищені від різких температурних перепадів, радіації та тиску. Телефон, захищений посиленим корпусом, настільки міцний, що зазвичай не потребує використання чохла (хоча, звісно, такі чохли існують і забезпечують деякий додатковий захист).
  • протиударні властивості також дуже потрібні смартфону, який перебуває у складних умовах. Більшість моделей мають сертифіковану стійкість до вологи, пилу та падінь. Деякі також дозволяють використовувати сенсорний екран мокрими руками. Також поширена практика використання міцного скла на екрані телефона;
  • ударостійкий смартфон також оснащується захищеними розетками для зарядки або роз'ємом для навушників. Оскільки їм доводиться працювати в різних умовах, з деякими моделями можна працювати в робочих рукавичках або брудними мокрими руками. Вони також мають більш якісний GPS, гіроскоп або датчик гравітації.

Також варто звернути увагу на "вміст у смартфоні", а саме:

  • який процесор.
  • скільки оперативної пам'яті;
  • скільки гігабайт обсяг внутрішньої пам'яті;
  • чи виконує фотокамера свої функції хоча б на прийнятному рівні;
  • чи може батарея працювати певну кількість часу без зарядного пристрою.

Doogee S98

Найкращим захищеним смартфоном у 2023 році став Doogee S98. Характеристики схожі з іншими моделями, але є деякі функції, які змушують дійсно задуматися про покупку. Матеріали корпусу відмінної якості, а саме посилене скло і метал з міцним пластиком, а також кути даного корпусу додатково посилені, щоб була велика амортизація при падінні і ваш смартфон не постраждав.

Смартфон укомплектований хорошою камерою на 64 МП і фронтальною на 16 МП, а також має функцію нічної зйомки. Має всі можливі функції захисту, відбиток пальця, Face ID. Акумулятор не такий ємний як у минулій моделі від цієї ж фірми Doogee, але завдяки додатковій оптимізації самої системи енерго затратність набагато менша, а завдяки швидкій зарядці 65 Вт телефон буде заряджатися на очах.

Внутрішня пам’ять 256 GB і додатково можливість розширення за допомогою SD карти. На задній частині корпусу розташувався схожий додатковий дисплей.

Вартість такого девайсу стартує від 8 тисяч гривень.

Doogee S89 Pro

Другу сходинку ТОПу посідає Doogee S89 Pro. Телефон з цікавим потужним виглядом і потужною батареєю. Дана модель цікава зовнішнім виглядом. Він відразу ж впадає в очі, і коли ви берете цей смартфон, ви відчуваєте всю його міць. У нього на задній панелі, крім 3х камер, основна яка 48 МП, розташовані ще 6 RGB-світлодіодів, і виглядають вони просто приголомшливо.

Індикатори можна налаштувати під свої потреби, як-от сповіщення або будильник. Процесор стоїть Mediatek Helio P90, оперативна пам’ять – 8 GB (пограти в іграшки вдасться без проблем). Вбудована пам’ять на нашому апараті 256 GB, а також можливість розширення за допомогою SD карти до 512 GB.

Ну і найголовніше для тривалої роботи цього монстра потрібен хороший акумулятор, тут же він ємністю 12000 мАг, завдяки якому автономність досягає до 3х днів, що дуже буде корисно людям, які довго не мають можливість зарядити. Для розблокування смартфона є можливість залишити відбиток пальця, або ж альтернатива по Face ID. Ідеальний смартфон, з відмінним захистом і також, що не менш важливо з потужним акумулятором.

Вартість – від 9,5 тисяч гривень.

OUKITEL WP21

Трійку найкращих телефонів із захистом для військових закриває OUKITEL WP21. Ще одна цікава модель від китайського виробника. Як і всі захищені смартфони він має захист від води та пилу, відповідний стандарту IP68, а також міцний корпус, зроблений з міцного пластику та металу, з усіма наданими сертифікатами IP69K та має військовий стандарт MIL-STD-810G.

Смартфон з діагоналлю 6.78″, який має частоту оновлення 120 гц, що буде дуже корисно любителям пограти. Всередині розташувався потужний процесор Mediatek Helio G99 з 12 GB оперативної пам’яті, чого вистачить на будь-які можливі мобільні ігри. Ну і щоб не переживати за зарядку, тут був встановлений акумулятор на 9800 мАг, чого вистачить на кілька діб, але все залежить від використання. З цікавого, можна відзначити додатковий екран на задній кришці смартфона.

Це повноцінний другий екран, який можна налаштувати і використовувати під свої потреби, чи то просто функція годинника, або ж бачити основну камеру, без використання фронтальної. OUKITEL WP21 – це чудовий варіант для тих, хто шукає захищений смартфон, з хорошою продуктивністю і непоганою автономністю.

Вартість смартфону стартує від 11 тисяч гривень.

Раніше ми розповіли, чи можна піти в армію одразу після школи, та кого можуть повернути на військовий облік під час мобілізації.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.