Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Україна відзначає День Сухопутних військ — які завдання найчисельнішої складової ЗСУ

Сухопутні війська ЗСУ у першу чергу захищають території України від російської агресії, командувачем є генерал-полковник Олександр Сирський

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Сухопутні війська – це найбільша частина української армії

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

У вівторок, 12 грудня, відзначається День Сухопутних військ України. Вони були створені у складі ЗСУ ще в 1996 році, призначені для ведення бойових дій переважно на суходолі.

З’ясовували, хто входить до складу Сухопутних військ та які завдання вони виконують в умовах повномасштабної війни.

Командування сухопутних військ розподілено по п'яти регіонах: "Захід", "Схід", "Південь", "Північ" та "Крим".

Командувачем Сухопутних Військ Збройних Сил України є генерал-полковник Олександр Сирський.

Роди військ Сухопутних військ ЗСУ

У законі України "Про Збройні сили" йдеться про те, що сучасні Сухопутні війська ЗСУ – це багатофункціональний організм, який складається з таких родів військ:

  • механізовані й танкові війська (призначені для утримання зайнятих районів, рубежів і позицій, відбиття ударів противника, прориву оборони противника, розгрому його військ, захоплення важливих районів, рубежів і об’єктів);
  • ракетні війська та артилерія (призначені для ураження засобів масового ураження противника, елементів системи високоточної зброї, артилерії, танків, бойових машин піхоти, протитанкових та інших вогневих засобів, живої сили, вертольотів на посадкових майданчиках, засобів протиповітряної оборони, пунктів управління, радіоелектронних засобів, руйнування фортифікаційних споруд противника, дистанційного мінування місцевості тощо);
  • війська протиповітряної оборони (призначені для прикриття своїх військ та важливих об’єктів у всіх видах бойових дій, ведуть розвідку повітряного противника й оповіщають про нього ЗСУ, знищують зенітними ракетами й вогнем зенітної артилерії літаки, вертольоти, крилаті ракети, безпілотні літальні апарати та інші повітряні цілі ворога);
  • армійська авіація (призначена для виконання авіаційної підтримки);
  • війська спеціального призначення (забезпечують бойову діяльність Сухопутних військ ЗСУ. Мають у своєму складі розвідувальні, інженерні, топографічні частини та підрозділи, військові частини зв’язку, радіохімічного та бактеріологічного захисту та радіоелектронної боротьби).

Головні завдання Сухопутних військ

Сухопутні війська – це найбільша частина української армії.

В умовах війни на них покладено найбільше навантаження, саме вони відіграють вирішальну роль у виконанні бойових завдань щодо забезпечення територіальної цілісності та недоторканності кордонів держави. Сухопутні війська у першу чергу захищають нашу державу від російської збройної агресії.

Сухопутні війська мають такі завдання:

  • забезпечення миру та нацбезпеки;
  • протидія та захист від зовнішніх загроз;
  • військові Сухопутних військ беруть участь у теробороні держави;
  • ведення військової розвідки;
  • виконання завдань з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Миротворча діяльність

Цікаво, що з 1992 року Сухопутні війська ведуть активну миротворчу діяльність, основними напрямками якої є:

  • військове співробітництво;
  • організація та проведення багатонаціональних навчань,
  • участь визначених підрозділів (персоналу) в міжнародних операціях із підтримання миру і безпеки.

Відомо, що військові Сухопутних військ залучались до участі у національному контингенті в Косово, Республіці Сербії та 18 окремому вертолітному загоні Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго.

Нагадаємо, раніше ми також повідомляли про те, які нововведення пропонує Рада для бійців ЗСУ. Крім того, ми розповідали, скільки отримують українські військовослужбовці, які перебувають на навчаннях.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.