Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Українських "шахедів" побільшає: Камишін розповів про об'єми виробництва БПЛА

Зазначається, що саме оборонна галузь наразі допомагає зростанню економіки в Україні, а надалі може стати її головною складовою

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

В Україні почалося масово виготовлення дронів

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Повномасштабна війна в Україні триває. З самого початку вторгнення військові використовують велику кількість техніки та озброєння. Доволі важливими для ведення бойових дій є безпілотники, які використовуються майже кожним підрозділом ЗСУ. Саме тому Україна почала виготовляти власні дрони. Зазначається, зараз Україна виробляє десятки українських "Шахедів" на місяць, які є аналогами іранських безпілотників.

Про це повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін під час щорічних зборів Європейської Бізнес Асоціації.

Що відомо

За словами Камишіна, наразі саме сфера оборон робить значний внесок у зростання економіки країни та в майбутньому має стати її головним сектором.

"Починаючи з того, що називають "українським "Шахедом", ми не кажемо назву цього продукту, але вийшли на серійне виробництво його і зараз десятки на місяць, продовжуючи багатьма іншими позиціями, які ми раніше виробляли зовсім мало, а зараз маємо пристойні цифри", – розповів міністр.

Він також додав, що кратне зростання виробництва не завжди задовольняє уряд.

"Нас задовольняє десятикратне зростання і більше. У нас по багатьох напрямах є таке зростання", – розказав Олександр Камишін.

Міністр зазначив, що не йдеться про інтеграцію бізнесу з "Укроборонпромом", адже держзаводи працюють, а інвестори розвивають приватний сектор.

"Сьогодні чимало дронових компаній побачили можливість на одному з державних заводів знайти ті ресурси, які вони не можуть знайти самі собі окремо", – додав він.

Наприклад, сервісний центр на держзаводі допомагає приватним невеликим дроновим компаніям. За словами Камишіна, це приклад того, як держава своїм ресурсом допомагає розвиватись.

"У цьому плані "український "Шахед" з’явився саме на державному заводі", – підсумував міністр.

Що ще відомо про українські "шахеди"

Ми вже писали раніше, що українські шахеди створюють в кооперації з іноземними партнерами. Безпілотники здатні здійснювати бойові вильоти приблизно на 1 000 кілометрів. Окрім них, українці також працюють над складнішими та дорожчими проєктами з високими характеристиками.
Варто додати, що в Укроборонпромі, який є стратегічним виробником озброєння та військової техніки в Україні, вже освоїли виробництво маленьких БпЛА.

Зазначається, що FPV-дронів українській армії зараз потрібно дуже багато. Наголошується, що Укроборонпром допомагає приватним фірмам масштабувати їхні розробки. Товариство вже підписало ліцензійні угоди з трьома великими компаніями на виробництво їхніх моделей. Варто додати, що компанія має людей, приміщення, компоненти тощо. Зазначається, що Укроборонпром допомагає масштабувати розробки всім, хто до них звертається.

Раніше ми вже розповідали, чому Росія вирішила змінити тактику атак шахедами. Також яку кількість дронів-камікадзе "шахед" виготовляє ворог щомісяця.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.