Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Виплати для новобранців в ЗСУ: в якій області відмовилися від грошової мотивації

В деяких областях України військовослужбовці за добровільне підписання контракту мають право на отримання виплат

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Війну

В якій області не платитимуть за підписання контракту

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Від початку повномасштабної війни військові Збройних сил та інших формувань отримують грошове забезпечення від держави. Однак, місцеві адміністрації нерідко виплачують таким особам додаткові гроші.

Про те, чи можуть ввести таку мотивацію для військових на Миколаївщині розповів очільник ОВА Віталій Кім в ефірі телеканалу "Ми – Україна".

Додаткові виплати

Під час ефіру представник телеканалу поцікавився, чи є можливими додаткові виплати для чоловіків, які укладають контракт на Миколаївщині, адже вони запроваджені в деяких регіонах України.

На що очільник Миколаївської ОВА відповів, що область не буде платити кошти військовозобов'язаним чоловікам для того, щоб вони йшли на війну. Як сказав Кім, це пов'язано з тим, що в бюджеті немає достатньої кількості грошей.

"В нас дефіцит бюджету, мені важко апелювати такими цифрами, де їх взяти? Всі люблять казати "Давайте заплатимо мільйон". Та хоч десять, якби вони були", – зазначив Кім.

Також очільник Миколаївської ОВА додав, що міста, які виплачують такі суми новобранцям є доволі прибутковими, зокрема, мова йде про:

  • Київ;
  • Одесу;
  • Львів.

Додамо, що наразі українські військовослужбовці отримують основне грошове забезпечення, а також додаткові виплати.

Виплати у Львові

Раніше ми писали про те, що на своєму акаунті у Facebook мер Львова Андрій Садовий написав про те, що українські чоловіки, які вирішать самостійно підписати контракт з морською піхотою або ж з Десантно-Штурмовими військами зможуть отримати додаткові кошти.

Сума додаткових виплат для новобранців буде становити 50 тисяч гривень, а самі кошти виплачуватиме громада Львова.

"Таке рішення прийняли сьогодні на Виконкомі. Нехай це буде додатковою мотивацією та підтримкою для наших хлопців та дівчат, які вирішили стати на захист України", – заявив Садовий.

Додамо, що військовослужбовці Збройних сил України та інших військових формувань наразі отримують заробітні плати, встановлені чинним законодавством. Зокрема, значна частина осіб, які перебувають на фронті отримують виплати у розмірі 100 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, з чого складається грошове забезпечення військовослужбовців в Україні. Також ми розповідали, якими будуть виплати для захисників у 2024-му році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.