Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Був у ТЦК і ВЛК: Притула розповів, що його лякає в законопроєкті про мобілізацію

Новий законопроєкт щодо змін у процесі мобілізації викликав негативні емоції у користувачів мережі, а також медійних особистостей

Фото: Facebook/Сергій Притула. Колаж: Pro Війну

Притула висловив думку щодо нового законопроєкту про мобілізацію

Фото: Facebook/Сергій Притула. Колаж: Pro Війну

Через проєкт закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби № 10378 може бути багато скандалів серед представників влади. Тому його потрібно якнайшвидше вдосконалювати.

Про це розповів волонтер та шоумен Сергій Притула на одному з подкастів.

Притула заявив, що нещодавно був у центрі територіального комплектування та соціальної підтримки, а також проходив військо-лікарняну комісію. Він зауважив, що не відчув поганого ставлення до себе. Можливо, через свою популярність.

"Був у ТЦК і на ВЛК. Можливо, моя медійність впливає на якесь ставлення, але в черзі на ВЛК підійшли два хлопці з 3 ОШБр, подякували за роботу", – зізнався Притула.

Крім того, Притула заявив, що побоюється тієї ситуації, яка розгортається навколо нововведень до процесу мобілізації.

"Через цей закон "відбуваються баталії", а надалі можуть виникнути ще більше скандалів", – зазначив телеведучий.

Влада планує мобілізувати до 500 тисяч осіб, що викликає обурення в суспільстві. Волонтер також вважає, що влада перекидатиме відповідальність за непопулярні рішення на армію.

Варто зауважити, що наразі уряд вносить корективи до законопроєкту.

Чи призвуть всіх чоловіків до війська

Раніше ми писали, що під час мобілізації до війська призивають військовозобов'язаних чоловіків віком від 18 до 60 років. Однак далеко не кожному можуть видати повістку.

Колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий вважає, що усі чоловіки в Україні повинні стояти на військовому обліку, але це не означає, що всі вони підуть воювати.

"Військовий облік повинен бути всеохоплюючим, але це не означає, що всіх чоловіків потрібно мобілізувати. Набирати в армію потрібно лише стільки, скільки потрібно, а потім їх потрібно буде замінити. Залежно від того, скільки триватиме війна, до когось дійде черга, до когось немає", – пояснив Дикий.

Він також додав, що одночасно навчати 3 або 4 мільйони чоловіків є нереальним завданням. "Буде добре, якщо ми зможемо правильно організувати навчання для пів мільйона осіб", – сказав експерт.

Крім того, Дикий вважає, що територіальні центри комплектування та навчальні частини Збройних сил не зможуть самостійно витягнути стільки мобілізованих.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, хто має право на отримання відстрочки у 2024 році. Також ми повідомляли, які покарання для ухилянтів можуть запровадити у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.