Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Демобілізація строковиків – у Раді ухвалили важливий законопроєкт

Верховна Рада України проголосувала за законопроєкт, що стосується демобілізації для строковиків

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Демобілізація строковиків

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

23 лютого 2024-го року український парламент проголосував за законопроєкт, що стосується демобілізації для строковиків в Україні. Також було прийнято рішення щодо надання відстрочки на 12 місяців.

Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі.

Демобілізація строковиків

Під час засідання Верховна Рада України розглядала проєкт закону, що стосується демобілізації для військовослужбовців строкової служби.

Зокрема, депутати проголосували за законопроєкт №11035 за основу та в цілому.

За основу цього проєкту закону проголосувало 317 народних депутатів України, в цілому – 319 нардепів.

Олексій Гончаренко повідомив, що в кінцевому варіанті законопроєкту було включено норму щодо надання відстрочки таким військовослужбовцям на 12 місяців.

Сам депутат сказав, що прийняття цього законопроєкту є результатом великої роботи, адже строковики вже 4 рік чекають на демобілізацію.

Далі, президент України Володимир Зеленський повинен винести відповідний указ, згідно з яким рішення про демобілізацію та надання відстрочки строковикам набуде чинності.

Законопроєкт про мобілізацію

Раніше народний депутат України та представник комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та розвідки Роман Костенко розповів, що зараз існує три варіанти щодо прийняття законопроєкту про зміни в мобілізації.

"Перше, якщо всі знімуть свої правки, і він буде проголосований так, як подасть комітет, що маловірогідно. І це може бути на початку наступного місяця. Інший варіант – будуть ставити правки найбільш ті, що дійсно стосуються законопроєкту, і це буде довше, воно може до середини місяця дійти. І найбільш довгостроковий варіант – коли всі будуть ставити всі свої правки, і це може затягнутися", – заявив нардеп.

Крім того, Костенко заявив, що велика кількість правок депутатів може бути пов'язана з тим, що таким чином народні обранці хочуть, щоб уряд їх почув.

Також зазначимо, що в цьому проєкті закону міститься чимало важливих пунктів, що можуть суттєво вплинути на мобілізацію в Україні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, хто матиме право видавати повістки у 2024-му році. Також ми повідомляли про суперечки довкола нового проєкту закону.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.