Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Ігнорування повістки – чи можуть ухилянтам блокувати право на майно

Військовозобов'язані чоловіки в Україні, які ігнорують повістки, можуть отримати серйозне покарання

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Війну

Блокування майна ухилянтів

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Війну

Під час загальної мобілізації ТЦК та СП вручає повістки чоловікам в Україні. Іноді такі особи ігнорують їх, за що можуть отримати серйозне покарання.

Про це йдеться у матеріалі ТСН.ua.

Блокування майна

Рієлтори частіше розповідають, що нерідко вони отримують запити від чоловіків, які турбуються, чи насправді їхнє майно можуть заблокувати у тому випадку, якщо вони проігнорують повістку. Зокрема, з такими консультаціями нерідко звертаються чоловіки, які перебувають за кордоном.

"Ми пояснюємо чоловікам, що подібні обмеження можливі лише за рішенням суду. У ТЦК та СП або в інших недержавних установ немає жодних підстав для того, щоб накладати арешт або обмежувати людину розпоряджатися майном. Це можливо зробити виключно за рішенням суду", – зазначив рієлтор Сергій Курганов.

Також експерт додав, що іноді до них звертаються і самі військовослужбовці, які хочуть перестрахуватися та оформлюють своє майно на дітей чи дружину.

Крім того, у парламенті насправді тривало обговорення таких обмежень, однак, на думку омбудсмена Дмитра Лубінця, це є порушенням законодавства.

Відстрочка у лютому

Раніше ми писали про те, яких чоловіків, згідно із Законом України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", не зможуть призвати до лав Збройних сил України через відстрочку.

Насамперед це стосується осіб, що мають проблеми зі здоров'ям (тобто, вони мають відстрочку через непридатність у зв'язку зі станом здоров'я), тут можуть бути такі причини:

  • СНІД;
  • психічні розлади;
  • проблеми з опорно-руховим апаратом;
  • стан після операції тощо.

Крім того, існує ще декілька видів відстрочки, а саме:

  • відстрочка у зв'язку з доглядом (таке право мають чоловіки, що доглядають за особами з інвалідністю, які не є працездатними);
  • відстрочка через опікунство дітей (вона надається чоловікам, на утриманні яких перебуває щонайменше троє дітей, чоловікам, які самостійно виховують дитину або ж особам, на утриманні яких перебуває дитина з інвалідністю);
  • відстрочка через наявність інвалідності.

Крім того, до Збройних сил України також не призивають жінок будь-якого віку.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які чоловіки можуть проходити службу за місцем проживання. Також ми повідомляли, які документи військовослужбовця обов'язково повинні бути у його родичів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.