Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Питання державного масштабу: що чекає на захисників після закінчення війни

Представник Національної поліції України розповів, що очікує на військових після закінчення війни

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Долі військових після війни

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Від початку повномасштабного вторгнення тисячі українських військовослужбовців захищають нашу державу від ворога. Однак, в майбутньому вони повинні бути працевлаштовані.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів голова Національної поліції України Іван Вигівський.

Долі військових

Вигівський зазначає, що наразі в країні іноді фіксуються випадки, коли військовослужбовці скоюють злочини, однак, лише в масштабах загальної злочинності.

Проте, в Міністерстві внутрішніх справ запроваджена концепція "Безпекове середовище", завдяки якій правоохоронці зможуть забезпечувати правопорядок.

Крім того, Іван Вигівський додав, що всіх військовослужбовців після демобілізації потрібно працевлаштувати.

"Стосовно військових – вони вміють воювати, та мають навички, які завжди затребувані в кримінальних структурах. Однак, ми розуміємо, що це питання державного масштабу, і необхідно буде працевлаштувати наших військових. Вони мають розуміти та відчувати, що вони потрібні державі", – сказав він.

Зазначимо, що на захисті України перебувають тисячі бійців.

Виїзд за кордон для військових

Раніше ми писали про те, що українські військовослужбовці, які від початку повномасштабної війни захищають країну від ворога в деяких випадках мають право виїжджати за кордон. Однак, у Верховній Раді України пропонують новий законопроєкт щодо перетину кордону для військових.

Зокрема, військовослужбовці, які мають за кордоном шлюбних або ж кровних родичів зможуть виїхати для того, щоб їх провідати. Крім того, обчислення тривалості відпустки відбувається без урахування часу, який необхідний для подолання відстані від місця проходження служби до місце проведення такої відпустки. Однак, варто додати, що подолання відстані не повинно займати більш ніж 4 дні в одну сторону.

Крім того, згідно з новим законопроєктом, в Україні можуть зараховувати службу українських захисників на пільгових умовах. Таким чином, 1 місяць служби може зараховуватися за 3 місяці. Це, своєю чергою, створить набагато кращі умови для бійців.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як може новий законопроєкт вплинути на перетин державних кордону в Україні. Також ми повідомляли, яка різниця між воєнним станом та станом війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.