Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Історія для геймерів: в "Дії" можна буде приєднатися до "Армії дронів"

"Армія дронів" – це інноваційний проєкт, який поєднує в собі цифрові технології та гейміфікацію та є ефективним інструментом для мобілізації та підготовки кваліфікованих операторів БПЛА

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Приєднатися до "Армії дронів" можна буде через "Дію"

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

В Україні готується новий проєкт з цифрового рекрутингу операторів БПЛА. Найближчим часом у додатку "Дія" з'явиться можливість зареєструватися для участі в "Армії дронів".

Бізнесмен, банкір, а зараз військовий рекрутер і командир роти ударних безпілотників Андрій Оністрат розповів про це в інтерв'ю YouTube-проєкту "Пряма Червона".

Зі слів військового, він зараз займається мобілізацією до "Армії дронів".

Щоб долучитися до ініціативи потрібно буде:

  • зареєструватися;
  • пройти курс професійного навчання;
  • відправитися до бригади.

"Уся інфраструктура процесу готова. Навіть у "Дії" все готове. Останній крок – це обмін інформацією між "Дією" та Міноборони", – зазначив Оністрат.

Військовий рекрутер також підкреслив, що "Армія дронів" може стати цікавим проєктом для геймерів, адже вони мають досконалу моторику рук та швидку реакцію.

"Дати геймеру автомат і сказати йти штурмувати окоп, це трохи не дуже. А ось керувати дроном – це те, що їм може бути цікаво і корисно", – підсумував Оністрат.

Якій категорії українців потрібна бронь від мобілізації

Раніше ми писали, що Росія має значну перевагу в чисельності та озброєнні. Тому Україні потрібна нова стратегія, щоб здолати ворога.

Волонтер В'ячеслав Доброта пропонує зробити акцент на інтелектуальному потенціалі країни. Він закликає створити хаби для інтелектуалів-технарів, де вони зможуть розробляти новітні технології для ЗСУ.

Доброта критикує радянські підходи, які досі використовуються в українській армії. Він вважає їх неефективними проти Росії, яка має значно більше ресурсів.

На його думку, Україні потрібні реальні зміни в армії:

  • відхід від радянської доктрини та перехід до інноваційних методів ведення війни;
  • заохочення креативності та ініціативи серед військових;
  • відповідальність за ресурси, а не за людей;
  • створення атмосфери довіри та співпраці, а не страху та покарання.

Завдяки таким змінам Україна зможе мобілізувати свій інтелектуальний потенціал та здобути перемогу над Росією.

Нагадаємо, Німеччина разом з країнами-партнерами розглядає можливість тимчасової передачі систем протиповітряної оборони IRIS-T SLM Україні. Також ми писали, якщо в США не проголосують за новий пакет військової допомоги для України, то в бійців ЗСУ буде дефіцит озброєння.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.