Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Міноборони знатиме про чоловіків все — що пропонують змінити у реєстрі

Народні депутати пропонують вносити до реєстру особисті дані чоловіків – інформацію про стан здоров'я, виїзд за кордон, особисті номери телефонів, тощо

Фото: АрміяAnform, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Рада хоче розширити функціонал Єдиного державного реєстру призовників

Фото: АрміяAnform, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

В Україні триває загальна мобілізація та воєнний стан. Верховна рада пропонує значно розширити функціонал Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Відповідний законопроєкт 10062 зареєстрували в парламенті в понеділок, 18 вересня.

Які дані пропонують вносити до реєстру

До Реєстру заноситимуть такі відомості:

  • персональні дані призовників, військовозобов’язаних та резервістів;
  • службові дані призовників, військовозобов’язаних та резервістів;
  • дані про потребу в комплектуванні особовим складом ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, крім інформації, що становить державну таємницю.

Документ передбачає передачу Міноборони даних про громадян віком від 17 до 60 років, які містяться у різних державних реєстрах – Податкової служби, МОЗ, Мін'юсту, МВС, ЦВК, Держміграційної служби та інших відомств.

Таким чином, Міністерство оборони отримає доступ до всіх персональних даних, а також відомостей про:

  • місце проживання (перебування);
  • роботу;
  • стан здоровʼя;
  • виїзди за кордон;
  • особисті номери телефонів;
  • адреси електронної пошти та багато інших відомостей військовозобов’язаних (загалом 33 пункти).

Який штраф за відсутність військового квитка

Раніше ми розповідали, що керуючий партнер ЮК Winner Ігор Ясько розповів у коментарі сайту Pro Гроші про те, що слід пам'ятати про відповідальність за навмисне псування військового квитка або його недбалого зберігання, яке призведе до втрати документа. За такі дії чоловік може заплатити штраф.

Скажімо так, якщо про порушення правил військового обліку дізнаються, може бути застосовано штраф, а також особу поставлять на облік, – говорить експерт.

Треба буде віддати від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Тобто від 510 грн до 850 грн.

Чи відправлять військовозобов’язаного одразу на передову

Ми вже раніше пояснювали, що мобілізованих, які не проходили військову службу, спочатку відправляють для фахової підготовки до навчальних центрів (навчальних закладів). Тривалість підготовки становить від 7 до 20 днів залежно від складності спеціальності. Після її завершення мобілізованих розподіляють для комплектування підрозділів, які ведуть бойові дії.

Тож, якщо у чоловіка немає військового досвіду, то його не мають права одразу відправляти на передову лінію фронту. Зробити це можливо лише після проходження спеціальної підготовки.

Нагадаємо, ми писали про те, хто з українців може законно покинути службу. Також ми розповідали, що в РНБО також пояснили, чи буде посилення мобілізації в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.