Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Мобілізація не для всіх? Блогер Олександр Волошин прокоментував призов інфлюенсерів

Український блогер Олександр Волошин розкритикував ідею мобілізації публічних осіб

Фото: Instagram/Олександр Волошин, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Волошин розкритикував ідею мобілізовувати блогерів

Фото: Instagram/Олександр Волошин, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Олександр Волошин вважає, що блогерам не варто йти до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, аби показати приклад авдиторії. Навпроти, така тенденція значно погіршить ситуацію на передовій.

Про це блогер написав на своїй сторінці в Instagram.

Волошин висловив побоювання, що якщо блогери та бізнесмени, які раніше жертвували кошти на підтримку фронту, підуть на війну, то це призведе до припинення збору коштів на необхідні для армії авто та екіпірування. Він припускає, що в результаті цього на фронті можуть виникнути проблеми.

"Ситуація – ваш товариш або батько воює. Його рота розуміє, що немає авто і техніки, держава нічого не дає. І тут ваш батько розуміє, що бізнесмени, блогери та ті, хто донатив, уже воюють або покинули країну. Чи будуть закриватися збори? Ні. Чи буде провал на фронті? Думаю, так", – написав Волошин.

До всього, інфлюенсер заявив, що ніхто не повинен воювати, і він зробив би все можливе, аби в Україні не було війни.

Волошин додав, що його батько воює з 2014 року, а рідний дядько – з 2022 року.

Чи будуть мобілізовувати депутатів у 2024 році

Раніше ми писали, що новий законопроєкт про мобілізацію передбачає залучення до Збройних сил поліцейських і чиновників. Однак народні депутати України не будуть призвані на військову службу, навіть якщо цей законопроєкт буде прийнятий.

Таку позицію висловив перший віцеспікер Верховної Ради України Олександр Корнієнко. Мобілізація депутатів може призвести до серйозних проблем для держави:

  • парламент може припинити свою роботу, оскільки не буде достатньої кількості депутатів для прийняття законів;
  • бойова ефективність Збройних сил України може знизитися, оскільки багато депутатів не мають військової підготовки.

Корнієнко також зазначив, що російська пропаганда поширює інформаційні вкиди про необхідність мобілізації депутатів. Він вважає, що Росія найбільше зацікавлена в тому, щоб український парламент не мав можливості працювати.

Однак, депутатам потрібно опанувати базові військові навички та знання з тактичної медицини. Він пояснює це тим, що проблеми з Росією можуть закінчитися набагато пізніше, ніж каденція нинішнього складу Верховної Ради.

Водночас депутатам, які будуть мобілізовані, доведеться отримувати більшу зарплату, ніж зараз. Зараз депутат отримує на руки близько 80 тис. грн, а отримуватиме понад 100 тис. грн, якщо воюватиме.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що депутатка Мар'яна Безугла "дорікнула" кумі Зеленського. Також ми повідомляли про обшуки в іспанському маєтку колишнього військкома.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.