Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Мобілізація по-новому: як працюватиме електронний кабінет призовника

Однією з найважливіших опцій в електронному кабінеті призовника буде оновлення даних в ТЦК

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Що відомо про електронний кабінет призовника

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Найближчим часом парламент збирається ухвалити законопроєкт щодо посилення мобілізації, одним з пунктів якого є обовʼязкове оновлення даних в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки через 60 діб після набуття чинності нововведень. Однак, цю процедуру можна значно спростити.

Про це повідомив народний депутат Вадим Івченко в інтервʼю Telegraf.

З його слів, потреба відвідувати військкомати для уточнення доаних відпаде, коли почне функціонувати е-кабінет призовника. Таким чином, в українців зʼявиться можливість надати про себе оновлену інформацію через:

  • ТЦК та СП;
  • ЦНАП;
  • електронний кабінет призовника.

Однак, оновлення даних про військовозобовʼязаного Івченко порівняв з корситуванням паперових документів у той час, коли українці можуть користуватися "Дією".

Кількість осіб, які будуть зареєстровані у такому додатку напряму залежить від кількості осіб, яку потребують окремі підрозділи Збройних сил України. Інші ж, займатимуться, наприклад, впровадженням кібербезпеки для забезпечення ефективності роботи ЗСУ. Тобто військових виділятимуть за потребою для кожного підрозілу української армії.

Чи відправлятимуть повістки через електронний кабінет

Раніше ми зазначали, що начальник управління преси та інформації Міністерства оборони України Ілларіон Павлюк запевнив, що електронний кабінет військовозобовʼязаного значно спростить життя українців. Колии він почне функціонувати призовники зможуть швилше оновлювати своїдані та не бігати по кабінетах.

"Уточнити дані можна буде там. І це значно простіше, й це дозволить охопити більшу кількість людей і, відповідно, значно якісніше долучати людей до війська", –пояснив Павлюк.

Крім цього, кабінет використовуватимуть і територіальні центри комплектування та соціальної підтримки для того, щоб надсилати повістки. Такі мобілізаційні документи нічим не відрізнятимуться від паперових: всі норми та дані мають бути на них зазначені.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, чи можуть призивати на військову службу чоловіків, які мають дітей з інвалідністю. Також ми повідомляли, хто має право на отримання відстрочки у лютому.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.