Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Мобілізація в Україні: чи відправлятимуть повістки через електронний кабінет

За словами чиновника Міноборони, електронний кабінет надасть змогу швидше внести дані та не бігати по кабінетах

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Війну

Військовозобов'язаний зможе отримати електронну повістку

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Війну

В Україні триває робота над новим законопроєктом про мобілізацію. У разі схвалення документа, українці матимуть 60 днів для того, аби занести свої дані до електронного кабінету.

Про це розповів начальник управління преси та інформації Міністерства оборони України Ілларіон Павлюк в ефірі телемарафону.

За словами українського чиновника, електронний кабінет військовослужбовця дає можливість швидше занести дані та менше бігати по кабінетах.

"Уточнити дані можна буде там. І це значно простіше, й це дозволить охопити більшу кількість людей і, відповідно, значно якісніше долучати людей до війська", – пояснив Павлюк.

За словами представника Міноборони, кабінет використовуватиметься і ТЦК. Для того, аби відправляти людям електронні повістки.

"У цьому ж електронному кабінеті людина може отримати повідомлення про те, що він має з'явитися в ТЦК та СП. Електронна повістка – це повідомлення, яке надходить в електронний кабінет. І загалом, воно тільки цим відрізняється від звичайної повістки. Нічого іншого не змінюється, тобто всі норми, які діяли щодо термінів прибування на звичайній повістці, вони й тут застосовуються", – сказав Павлюк.

Яке покарання для ухилянтів передбачені в новому законі

Як ми писали вже раніше, у новому законі про мобілізацію пропонували блокувати банківські рахунки військовозобов'язаних чоловіків, які відмовляються виконувати вимоги територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Зі слів адвоката Романа Сімутіна, блокування рахунків є посяганням на приватну власність і може бути використано як засіб тиску на військовозобов'язаних.

"Це буде чітке зловживання. Як і коли можуть звертатися? Вони будуть звертатися до суду, не враховуючи презумпцію невинуватості. Наміри блокування рахунків – це посягання на твою приватну власність", – сказав Роман Сімутін.

Однак нововведення набудуть чинності лише у разі ухвалення законопроєкту Верховною Радою України.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, чи можуть призивати на військову службу чоловіків, які мають дітей з інвалідністю. Також ми повідомляли, хто має право на отримання відстрочки у лютому.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.