Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Мобілізація у лютому: чи варто очікувати посилення призову

Мобілізаційні процеси можуть посилити вже найближчим часом

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Посилення мобілізації

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Під час призову, який в країні триває від початку повномасштабного вторгнення, до ЗСУ, а також інших військових формувань мобілізують чоловіків, віком від 18 до 60 років. Саме такі категорії осіб можуть потрапити до війська.

Розповідаємо, чи буде посилено мобілізацію в лютому.

Призов у лютому 2024-го року

Військове командування Збройних сил України повідомляло, що наразі українській армії потрібні різні спеціальності, тому призову підлягає чимало чоловіків. Однак, посилення мобілізації в Україні поки що не планується.

Насамперед у лютому 2024-го року до армії можуть мобілізувати таких чоловіків:

  • військовозобов'язані українці, віком від 18 до 60 років, які проходили службу в українській армії (або ж проходили військову кафедру під час навчання у закладах вищої освіти);
  • військовозобов'язані українці, віком від 27 до 60 років, які не проходили військову службу (або ж проходили), однак, були визнані придатними згідно з рішенням військово-лікарської комісії;
  • чоловіки в Україні, які були виключені з військового обліку, однак, після повторного проходження ВЛК були визнані придатними до служби.

При цьому, добровільно до війська можуть вступати чоловіки, віком від 18 до 60 років, які є непридатними до служби. Також таке право мають жінки.

Зеленський про видачу повісток на вулицях

Раніше ми писали про те, що президент України Володимир Зеленський під час інтерв'ю німецькому телеканалу ARD розповів про те, які дії вчиняють працівники ТЦК та СП та чи можна вважати їх законними.

Президент вважає, що в жодному разі військкомат не має права застосовувати силу до звичайних українців.

"Так, є випадки – дуже неправильно – коли представники військкоматів ходили вулицями та шукали хлопців, які не приходили до військкоматів. Але тут я хотів би, щоб ми теж були з вами справедливими і чесними. Чи є такі випадки? Так є. Чи правильно це? Абсолютно ні", – додав очільник держави.

Крім того, президент звернувся до військових, а також до нардепів з проханням внести до законопроєкту зміни, завдяки яким працівники ТЦК та СП не змогли б вчиняти протиправні дії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, чи можуть призвати до армії чоловіків, у яких діти з інвалідністю. Також ми повідомляли, хто з українців може служити за місцем проживання.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.