Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Мобілізація в Україні — кого Тимошенко пропонує відправляти на фронт замість 25-27 річних

За словами Юлії Тимошенко, на передову треба дозволити відправляти за бажанням чоловіків віком 60-65 років, які відповідають певним умовам

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Тимошенко пропонує дозволити відправляти на фронт чоловіків у віці 60-65 років

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

В Україні триває загальна мобілізація. На фронт пропонують дозволити відправляти чоловіків із бойовим досвідом у віці від 60 до 65 років.

Про це каже лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

За її словами, треба дозволити військоматам мобілізовувати професійних військових віком від 60 до 65 років, якщо вони добровільно готові піти на фронт.

Які навички повинен мати чоловік

Юлія Тимошенко зазначила, що варто дозволити йти воювати чоловікам у віці 60-65 років, виключно за їхньою доброю волею, якщо вони відповідають таким вимогам:

  • мають воєнну підготовку;
  • вміють користуватися зброєю;
  • мають гарну фізичну форму;
  • якщо вони психологічно готові йти на фронт.

Народна обраниця каже, що треба дати можливість людям такого віку йти воювати, але зберегти військовозобов’язаних у віці в25 до 27 років.

Новий законопроєкт щодо змін у мобілізації

Раніше ми розповідали, що Кабмін вже зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт, який передбачає низку змін до законодавства про військову службу. Відповідний проєкт закону зареєстрований у парламенті під номером 10378.

Серед основних нововведень:

  • зниження призовного віку з 27 до 25 років;
  • удосконалення процедури військового обліку – вона буде переведена в електронний формат, що дозволить спростити та прискорити процес обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів;
  • впровадження електронних повісток;
  • запровадження обмежень для військовозобов’язаних та резервістів, які не виконують свої обов’язки – заборона виїзду за кордон, проведення операцій з майном, керування власним транспортом, отримання посвідчення водія, укладання кредитних договорів тощо.
  • надання додаткової відпустки військовослужбовцям, звільненим з полону;
  • запровадження базової загальновійськової підготовки до 3 місяців для всіх громадян віком від 18 до 25 років;
  • запровадження базової військової служби за бажанням до 25 років для тих, хто не пройшов базову загальновійськову підготовку;
  • залучення центрів надання адміністративних послуг, центрів зайнятості та центрів рекрутингу до заходів рекрутингу на військову службу.

Кабмін зареєстрував у парламенті і проєкт закону щодо посилення відповідальності за військові порушення. Він передбачає суттєве збільшення штрафів та інших видів покарання для військовослужбовців, які вчиняють злочини та правопорушення.

Раніше ми розповідали, як на новий законопроєкт щодо змін у мобілізації відреагував президент Володимир Зеленський. Крім того ми зазначали, коли в Україні може відбутися демобілізація військовослужбовців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.