Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Молодь у війську, скандал з ТЦК та перетин кордону – головне про мобілізацію за тиждень

Розповідаємо про найважливіші події, пов'язані з мобілізаційними процесами в Україні за тиждень

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Найважливіше про мобілізацію

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Мобілізація в Україні є однією з найбільш обговорюваних тем. В рамках цього процесу до армії призивають військовозобов'язаних чоловіків.

Ми зібрали для вас головне про мобілізацію в Україні за тиждень.

Скандали з ТЦК

22 листопада в Мережі з'явилася інформація про черговий скандал, пов'язаний з представниками територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

На кадрах чітко видно, що у працівників ТЦК та СП виник конфлікт з чоловіком та жінкою. Трапилося це на одній з вулиць Львова, ймовірно, через порушення комендантської години.

Слід додати, що після штовханини особу "запакували" у бус та повезли в невідомому напрямку.

Молодь в ЗСУ

Командир батальйону 3-ї штурмової бригади Петро Горбатенко розповів про те, що особи, старші за 50 років, яких мобілізують до війська не зовсім можуть виконувати свої обов'язки, адже вони мають чимало хронічних захворювань.

Водночас, він вважає, що до армії треба призивати побільше молодих осіб віком від 18 до 20 років. Горбатенко вважає, що їх можна всьому навчати, а щодо фізичної підготовки, то вона у молодих людей на хорошому рівні.

Посилення мобілізації

Також слід зазначити, що посилення мобілізаційних процесів відбулося на території Херсонської області. Там голова місцевої ОВА заявив про те, що тепер Нацполіція буде активніше звертати увагу на ухилянтів.

До того ж, загалом до армії будуть призивати більше жителів Херсонської області, а більшість чоловіків будуть перевіряти на блокпостах, щоб дізнатися, чи не проігнорували вони повістку від ТЦК та СП.

Мобілізація може стати жорсткішою

Народна депутатка України Мар'яна Безугла нещодавно розповіла про те, що в країні можуть прийняти доволі важливі зміни щодо мобілізації, зокрема:

  • розширення переліку осіб, що стоять на військовому обліку;
  • зменшення кількості опікунів для осіб І або ІІ групи інвалідності;
  • громадяни, що отримують другу або третю вищу освіту не матимуть відстрочки;
  • особи, що здійснювали кримінальні правопорушення повинні стати на облік;
  • заборону щодо надання даних про реєстрацію місця проживання військовозобов'язаних осіб скасують.

Також варто додати, що це далеко не кінцевий законопроєкт, адже народні обранці доволі часто вносять важливі зміни щодо тих чи інших рішень.

Перетин кордону

В Державній прикордонній службі розповіли про те, що від початку 2023-го року в перетині державного кордону було відмовлено 41 тисячі осіб. В більшості це чоловіки, віком від 18 до 60 років, які мали документи, що не надають право на перетин кордону.

Зокрема, за даними ДПСУ, серед них було доволі багато студентів закордонних вишів. Однак, наразі в Україні заборонено виїзд таким особам.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що військовий експерт розповів, яких осіб не слід призивати до лав Збройних сил України чи інших формувань. Також ми повідомляли, чи мають право працівники ТЦК та СП забирати військовий квиток.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.