Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Призов стане жорсткішим? Українців попередили про тотальну мобілізацію

Один із народних депутатів від правлячої партії попередив про можливе запровадження тотальної мобілізації в Україні

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Тотальна мобілізація в Україні

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Війну

В країні можуть ввести "тотальну мобілізацію", під час якої призов на службу стане більш жорсткішим. Зокрема, це також вплине і на економіку держави.

Про це в ефірі телеканалу Київ 24 розповів депутат від партії "Слуга Народу" Олег Дунда.

Тотальна мобілізація

У своєму коментарі Олег Дунда заявив, що країна стає все ближчою до тотальної мобілізації.

"Ми повинні усвідомлювати, що ми йдемо крок за кроком до тотальної мобілізації, а вона передбачатиме закриття країни та економіки, коли економіка буде закцентована на виробництві свого продукту. Відповідно, якщо ми будемо більшість продуктів виробляти самі, то там і знайдуться гроші", – заявив нардеп.

Крім того, у народного обранця також поцікавилися, звідки держава буде брати кошти для виплати українським військовослужбовцям. На це депутат відповів, що перехід української економіки на власне виробництво може вирішити проблемне питання.

Дунда заявив, що наша держава здатна сама виготовляти товари, а ті кошти, які йдуть на імпорт будуть направлятися на виплати українським бійцям.

Зазначимо, наразі українські військовослужбовці, що перебувають на фронті отримують грошове забезпечення від держави (зокрема, багато захисників отримують виплати у розмірі 100 тисяч грн).

Мобілізація поліцейських

Раніше представник Національної поліції України Іван Вигівський розповів про те, що правоохоронців будуть мобілізувати до війська лише за нагальної потреби

Зокрема, у випадку посилення мобілізації до лав Збройних сил України та інших військових формувань можуть призвати не лише поліцейських, а й працівників інших правоохоронних органів. Насамперед, це стосується таких категорій:

  • рятувальники;
  • поліцейські;
  • представники інших силових структур.

Очільник Національної поліції України прокоментував це тим, що захищати країну – це Конституційний обов'язок кожного громадянина.

Проте, наразі поліцейські виконують інші важливі завдання. Зокрема, правоохоронці активно протидіють злочинності, забезпечують безпеку та правопорядок всередині країни під час воєнного стану та займаються профілактикою кримінальних правопорушень.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у поліцейських з'являться нові зобов'язання щодо мобілізації в Україні. Також ми повідомляли, що експерт розповів про необхідність провести справедливу мобілізацію.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.