Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Рекрутинг до лав ЗСУ – які вакансії користуються попитом серед українців

У Міністерстві оборони кажуть, що завдяки механізму рекрутингу хочуть працевлаштувати до лав ЗСУ кілька тисяч громадян

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

До лав ЗСУ хочуть долучити ще кілька тисяч громадян

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

У рамках рекрутингу, до лав Збройних сил України мають доєднатися кілька тисяч громадян. Однак, існують певні вакансії, які користуються наразі найбільшим попитом.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова під час телемарафону 22 листопада.

Як відбуватиметься рекрутинг

За її словами, у відомства є розуміння того, що рекрутинг відбуватиметься "каскадом" – тобто, спочатку люди почнуть придивлятися, чи варто довіряти такому підходу. Чиновниця уточнила, що таким чином вже було й раніше працевлаштовано до лав ЗСУ кілька тисяч громадян.

Калмикова повідомила також про плани Міністерства оборони незабаром вийти на "хороші цифри", але в співпраці зовнішніми агентами. Також, на її переконання, варто розвивати внутрішню систему, "над розробкою якої зараз вже працюють".

Які посади найзатребуваніші

Заступниця міністра оборони розповіла, що наразі найбільш затребуваними є люди, які "багато проводять часу біля комп'ютера", тобто вакансії, які пов'язані з ІТ.

Крім вакансій, пов’язаних із розвитком комп’ютерних технологій, хороші відгуки мають вакансій штурмовиків.

"Коли на одну посаду штурмовика ми отримуємо 10 відгуків – це дуже хороший показник", – констатувала вона.

Чиновниця уточнила, що люди, які виявляють цікавіть до посади шткрмовика усвідомлюють, що повинні будуть взяти в руки зрою та перебувати на передовій, вони знають про всі ризики.

Від чого залежатиме зарплата воїнів, яких рекрутують

Як ми вже писали раніше, заробітня плата військових, яких рекрутують до лав ЗСУ, залежатиме від кількох факторів. А саме від посади та особливих завдань, які вони виконують.

За словами заступниці міністра оборони України Наталії Калмикової, грошове забезпечення визначено законом залежно від того, яку посаду обіймає людина, а також чи виконує вона особливі завдання, чи воює безпосередньо, наприклад, на першій лінії.

Чиновниця також уточнила, що "вилка виплат", яка, наприклад, є в бійців "Азову", враховує зарплату "з бойовими й без бойових".

Важливо розуміти, що військовий, який вчинив те чи інше порушення, не зможе отримати премії саме за місяць, в якому сталась така подія, або ж за той місяць, коли його покарали. Більше про це ви зможете прочитати в нашому матеріалі.

Раніше ми писали, які виплати та пільги може отримати в Україні "дитина війни", а також скільки можуть отримувати ВПО, які займаються активною громадською діяльністю після вимушеного переміщення.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.