Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Українські військові можуть залишитися без премій: кого це стосується

Кожен військовослужбовець, який наразі перебуває в зоні бойових дій, має право на отримання премій

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

Військові залишаться без премій

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

Українські військові, які захищають нашу державу від ворога, отримують заробітну плату. Однак, окрім них, військовослужбовці мають право на премії, проте, деякі з них можуть залишитися без додаткових виплат.

Про це розповіли фахівці "Юридичної сотні" у Facebook.

Хто з військових не отримає премії

Юристи розповіли, що лишитись без виплат можуть військові, які порушили ті чи інші правила щодо проходження військової служби. Сюди слід віднести:

  • осіб, які без поважних причин не вийшли на військову службу або навчання;
  • осіб, які під час проходження служби або ж в позаслужбовий час вживають алкогольні напої або наркотичні речовини;
  • осіб, які отримали дисциплінарне стягнення у вигляді попередження про неповну службову відповідність, позбавлення військового звання або ж пониження на посаді;
  • осіб, які отримали покарання через корупційний злочин;
  • осіб, які за один місяць отримали три дисциплінарні стягнення (або ж більше);
  • осіб, які під час проходження служби скоїли аварію або ж інші дії, що призвели до загибелі людей;
  • осіб, які порушили певні вимоги, через що було завдано серйозних матеріальних збитків;
  • осіб, які були звільнені за службовою невідповідністю або ж за невиконання умов контракту військового в Україні.

Зазначимо, що військовий, який вчинив те чи інше порушення, не зможе отримати премії саме за місяць, в якому сталась така подія, або ж за той місяць, коли його було покарано.

Головні потреби військових

Раніше ми писали про те, що українські військовослужбовці, які захищають нашу державу від ворога, потребують чималої допомоги від звичайних громадян. Зокрема, старший лейтенант Державної прикордонної служби розповів, що головною необхідністю для армії на фронті є безпілотники та автомобілі.

"Основні потреби конкретно нашого підрозділу полягають в автомобілях. Все через те, що автівки на фронті – це розхідний матеріал, адже досить часто вони отримують пошкодження або ж бувають знищені. При цьому, найбільше потрібні якраз пікапи, тобто, не легкові й не вантажні автомобілі, а саме пікапи, адже вони добре пристосовані до таких умов", – зазначив боєць Луганського прикордонного загону.

Що стосується безпілотників, то тут військовий зазначив, що досить часто окупанти намагаються "глушити" БПЛА, відповідно, вони перестають працювати. До прикладу офіцер навів ситуацію з Бахмутського напрямку, коли за короткий проміжок часу було втрачено приблизно 10 дронів.

Нагадаємо, раніше ми писали, чи можуть українському військовому відмовити у відпустці. Також ми повідомляли, що деякі військовослужбовці можуть отримати виплати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.