Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Рекрутинг в ЗСУ: як потрапити до обраного підрозділу

Військовозобов'язані українці мають можливість самостійно вступати до лав ЗСУ

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Рекрутинг в ЗСУ

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Під час загальної мобілізації до армії мобілізують чоловіків, віком від 18 до 60 років. Однак такі особи також мають право самостійно обирати підрозділи та посади шляхом рекрутингу.

Ми зібрали ключову інформацію про те, як чоловікам самостійно обрати підрозділ.

Рекрутинг в ЗСУ

Зазначимо, що доволі багато українських підрозділів мають офіційні сторінки в соціальних мережах, де можна зв'язатися з представниками компанії та потрапити саме до обраної військової частини. Також контактами підрозділу з вами можуть поділитися знайомі, які там проходять службу.

Якщо ж підрозділ готовий взяти особу на військову службу до себе, тоді її направлять до ТЦК та СП з рекомендаційним листом. Після чого військовозобов'язаного відправлять на службу до цього підрозділу.

Додамо, що наразі кількість вакансій в Збройних силах України та інших формуваннях в закритому доступі, однак, про потреби війська можна дізнатися на таких платформах:

  • Work.ua;
  • Robota.ua;
  • Olx.ua;
  • thelobbyx.com.

Наразі армії потрібні різні спеціальності, зокрема, це стосується стрільців, гранатометників, штурмовиків, операторів БПЛА, розвідників, саперів тощо.

Мобілізація засуджених

Раніше ми писали про те, що колишній суддя Конституційного суду України Віктор Шишкін в інтерв'ю "Громадське" розповів, чи можуть мобілізувати до війська чоловіків, які були умовно засуджені.

Так, з його слів, такі особи фактично не мають жодних утисків у своїх правах, тому вони живуть звичайним життям, працюють та навчаються, попри вчинення злочину. Тому таких чоловіків можна мобілізувати до війська.

"Умовно засуджені не позбавлені ніяких прав. Над ними просто висить дамоклів меч відповідальності, якщо вони вчинять якийсь інший злочин. Але вони й пересуваються вільно, і працюють, і в сім'ї живуть – так чому вони не можуть підлягати мобілізації? Я взагалі не бачу проблем з умовно засудженими", – зазначив Шишкін.

Додамо, що головнокомандувач Збройними силами України виступає проти того, щоб до армії мобілізували чоловіків, які були засуджені. Однак низка експертів дотримуються іншої думки та вважають, що такі особи не завадять війську, тому вони повинні отримати другий шанс.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, в яких ситуаціях військовозобов'язані чоловіки повинні мати з собою військово-обліковий документ. Також ми повідомляли, які дані будуть вносити в електронний реєстр військовозобов'язаних.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.