Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

В Україні планують розробити новий механізм бронювання від мобілізації: що зміниться

Працівники підприємств зможуть отримати відстрочку від призову до війська за новою процедурою

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Зеленський анонсував зміни в процесі бронювання від мобілізації

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Верховна Рада України вже тривалий час узгоджує питання посилення процесу мобілізації. Разом з тим, уряд готує зміни щодо бронювання працівників.

Про це президент України Володимир Зеленський розповів на регіональному засіданні членів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Зеленський анонсував розробку нового, справедливого механізму бронювання працівників від мобілізації. Цей крок має на меті убезпечити роботу бізнесу та зберегти економіку країни під час війни.

Зеленський підкреслив важливість підтримки всіх без винятку підприємств, адже кожне робоче місце є цінним. Він зазначив, що без людей, які працюють, не буде заробітних плат, а отже, і економіки.

Новий механізм бронювання буде розроблено з урахуванням потреб як війська, так і бізнесу. Президент наголосив, що важливо знайти баланс між обороною країни та збереженням її економічного потенціалу.

Зеленський також закликав до відкритого діалогу між державою та підприємцями щодо цього питання. Він запевнив, що чесний український бізнес, який працює "в білу", буде мати захист від держави. Цей захист стосуватиметься не лише керівників та власників компаній, а і їхніх працівників.

Бронювання від мобілізації для ФОПів

Раніше ми писали, що мобілізація в Україні зачепила практично всіх чоловіків, недивлячись на освіту, спеціальність чи військовий досвід. Проте існують випадки, коли військовозобов'язаний працівник заброньований і його не можуть призвати.

Це питання активно обговорюється в Раді. Депутати розглядають можливість внесення змін до закону, які дозволять ФОПам отримувати бронювання.

Одна з ключових умов – щомісячний платіж у бюджет. Його розмір, на думку деяких депутатів, не може бути меншим за 40 000 гривень. Раніше ФОПи могли отримати бронювання лише за умови виконання замовлень, пов'язаних з обороною держави.

Наразі питання бронювання ФОПів залишається відкритим. Очікується, що найближчим часом буде прийнято остаточне рішення.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, хто має право проходити військову службу за місцем проживання. Також ми повідомляли, які документи обов'язково повинні бути у родичів військовослужбовця.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.