Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Видача повісток онлайн: чи будуть їх вручати у додатку "Армія+"

Представниця Міністерства оборони України дала коментар про новий додаток для військових

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Повістки у новому додатку

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Війну

В застосунку "Армія+" не планують видавати повістки. Це пов'язано з тим, що його створюють для тих чоловіків, які вже зараз проходять військову службу на фронті.

Про це заявила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко.

Повістки у застосунку

Черногоренко розповіла, що додаток "Армія+" створюється безпосередньо для самих військовослужбовців. Тобто, для осіб, які вже проходять службу на фронті.

"Це люди, які вже виборюють свободу на лінії бойового зіткнення, на фронті. Тому електронні повістки не можуть відправлятися військовослужбовцям, оскільки вони вже мають статус і безпосередньо здійснюють задачі на фронті", – повідомила заступниця міністра оборони.

Крім того, Катерина Черногоренко заявила, що зараз Міністерство оборони України, разом з Міністерством цифрової трансформації працюють над електронним кабінетом військовозобов'язаних, призовників та резервістів.

Вона додала, що таким чином вдасться актуалізувати дані чоловіків, а також, їм не доведеться здійснювати велику кількість візитів до різних установ, адже все можна буде зробити в онлайн-режимі.

Що відомо про застосунок "Армія+"

Раніше в пресслужбі Міністерства оборони України повідомили, що вже невдовзі в країні запрацює новий додаток для військовослужбовців. Він стане аналогом "Дії" для захисників.

Зокрема, в додатку будуть присутні такі функції:

  • навчальні курси для українських захисників;
  • електронне посвідчення військовослужбовця (завдяки цьому посвідченню буде спрощено доступ до е-послуг та бойових систем);
  • можливість підписувати шаблони рапортів та інших документів;
  • база знань для бійців ЗСУ та інших формувань;
  • форми зворотного зв'язку тощо.

"Щодня військові витрачають купу часу на подання рапортів та іншу паперову рутину. Завдяки застосунку рапорти стануть автоматичними та зручними. Ми створюємо систему, яка чує кожного. Наше бачення – боєздатне військо завдяки взаємодовірі та інноваціям", – додали в оборонному відомстві.

Наразі відомо, що цей додаток знаходиться на стадії розробки. Однак, запрацювати він може вже влітку цього року.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, на які теми не можна говорити з військовослужбовцями, що знаходяться на фронті. Також ми повідомляли, що чекає на захисників після закінчення війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.