Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Вкрадені мільйони та повне беззаконня – найгучніші корупційні злочини в ТЦК

Розповідаємо про наймасштабніші злочини, які були зафіксовані в українських територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Скандали в ТЦК

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

В Україні доволі часто фіксуються корупційні злочини, в які потрапляють депутати, чиновники, керівники підприємств та безліч інших важливих посадовців. В тому числі серед корупціонерів опиняються представники українських військкоматів.

Ми зібрали для вас підбірку гучних скандалів в ТЦК та СП, які відбулися нещодавно.

Скандал на Херсонщині

15 вересня СБУ вдалося затримати заступника начальника Херсонського районного ТЦК та СП. Посадовця військкомату було звинувачено у серйозних корупційних схемах.

Зокрема, відомо, що чоловіки призивного віку платили посадовцю військкомату 4 500 доларів та отримували довідки, які свідчили про їхню непридатність. Крім того, в цій схемі також брав участь і його поплічник, якого теж було затримано.

Злочини в ТЦК на Франківщині

В цей же день, 15 вересня, ще одну корупційну схему було викрито в територіальному центрі комплектування на Івано-Франківщині. Цього разу фігурантом справи став голова військово-лікарської комісії.

35-річний медик видавав військовозобов'язаним чоловікам довідки, які свідчили про їхню непридатність. Після чого він нібито їх направляв на "стаціонарне лікування". За такі дії медик отримував 1 000 доларів.

Скандальна схема в ТЦК на Харківщині

Нещодавно у військкоматі в Харківській області трапився ще один неоднозначний корупційний скандал. Його суть полягає в тому, що представник ТЦК безпідставно нараховував бойові виплати знайомій, яка не мала жодного відношення до військової служби.

"Суть схеми полягала у включенні до особового складу особи, яка не проходила військову службу, з метою нарахування їй грошового забезпечення, премій та додаткових винагород нібито за безпосередню участь у бойових діях. На цю роль погодилась знайома начальника військкомату, яка фактично не виконувала функціональні обов’язки та не виходила на службу", — повідомили в прокуратурі.

Додамо, що в цій схемі також був задіяний ще один представник цього територіального центру комплектування.

Злочин в ТЦК на Київщині

Ще один скандальний випадок трапився в одному із військкоматів у Київській області. Там фігурантом справи стала завідувачка відділення діагностичного центру Києва. Вона брала хабарі з ухилянтів в обмін на документи про непридатність. Відомо, що одна особа платила близько 11 тисяч доларів.

Водночас завідувачка діагностичного центру відправляла спільникам до військкомату документи, в яких йшлося про те, що особа є непридатною до військової служби. За такі дії злочинцям загрожуватиме 9 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше ми писали про найпопулярніші корупційні схеми під час війни. Також ми повідомляли про серйозні збитки через злочин заступника начальника військової частини.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.