Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Брали по 11 тис. доларів з ухилянтів: в столичному ТЦК викрили чергову корупційну схему

Розповідаємо про ще один злочин, який трапився в Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки в Києві

Фото: СБУ. Колаж: Pro Війну

В ТЦК Києва викрили корупційну схему

Фото: СБУ. Колаж: Pro Війну

За останній час в Україні було зафіксовано дуже багато злочинів в Територіальних центрах комплектування. Майже всі вони були пов'язані з різноманітними корупційними схемами. Черговий такий злочин був зафіксований в ТЦК Києва.

Про деталі повідомили в СБУ.

Корупційна схема в столичному ТЦК

Представники Служби безпеки України змогли викрити ще один корупційний злочин в ТЦК. Його суть полягала в тому, що завідувачка відділення одного з діагностичних центрів Києва, а також посадовиця військкомату брали хабарі з ухилянтів в обмін на документи про непридатність. З одного ухилянта — 11 тисяч доларів.

Для цього представниця медичного центру направляла спільникам в столичній ВЛК фальшиві документи, в яких було вказано про те, що особа має певні проблеми зі здоров'ям та не може проходити військову службу.

Відомо, що за адресами, де проживали корупціонери, вже було проведено обшуки, під час яких представники СБУ знайшли документи, що доводять їхні злочини, а також великі суми грошей. На цей час працівникам столичного ТЦК, медцентру та їхньому посереднику оголошено про підозри за такими статтями:

  • частина 3 статті 332 ККУ (незаконне переправлення осіб за кордон);
  • частина 2 статті 28 ККУ (вчинення кримінального правопорушення за попередньою змовою групою осіб);
  • частина 1 статті 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань).

Фігуранти цієї корупційної схеми були взяті під варту. У випадку, якщо вина буде доказана в суді — їм загрожуватиме до 9 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Скандал за участю начальника ТЦК на Київщині

Раніше ми писали про те, що начальник одного із Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на Київщині потрапив у серйозний корупційний скандал. Зокрема, мова йде про схему, в якій брали участь голова військово-лікарської комісії, начальник ТЦК, а також ще декілька співробітників військкомату. В ході цих злочинів корупціонери робили непридатними тих осіб, які взагалі не проходили відповідну комісію. З одного ухилянта — 7 тисяч доларів. Таким чином, за весь час, поки їхня злочинна схема працювала, співробітники ТЦК змогли отримати незаконним способом близько 10 мільйонів гривень.

Відомо, що за ці злочини їм загрожує позбавлення волі на термін до 9 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше ми писали про скандал, який трапився в ТЦК на Харківщині. Також ми повідомляли про серйозні збитки, яких завдав представник ТЦК на Одещині.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.