Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Зміни у мобілізації – чому законопроєкт повернули на доопрацювання

Руслан Стефанчук розповів, що народні депутати змогли обговорити законопроєкт із міністром оборони та головнокомандувачем ЗСУ

Фото: УНІАН, ВР. Колаж: Pro Війну

Стефанчук розповів подробиці розгляду законопроєкту про зміни у мобілізації

Фото: УНІАН, ВР. Колаж: Pro Війну

Парламентський комітет повернув на доопрацювання законопроєкт по зміни у мобілізації. Таке рішення було схвалене всіма учасниками засідання.

Про це розповів спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Стефанчук підтвердив, що 11 січня відбувся розгляд законопроєкту на спільному засіданні за присутності керівництва Ради, представників депутатських фракцій та груп. Також голови комітетів Ради мали можливість обговорити цей важливий документ із міністром оборони Рустемом Умєровим, а також головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним і начальником Генштабу ЗСУ Сергієм Шапталою.

Спікер парламенту запевнив, що Комітет із нацбезпеки, який опрацьовував законопроєкт, розробив низку рекомендації до документа.

"Тому було ухвалено спільне рішення направити всі напрацьовані рекомендації та пропозиції Кабінету міністрів України. Хочу акцентувати, що це загальна позиція всіх політичних сил, представників уряду та військового керівництва", підкреслив Стефанчук.

Законопроєкт повернули на доопрацювання

Раніше ми зазначали, що 11 січня законопроєкт зі змінами до процесу мобілізації повернули на доопрацювання. Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

За словами народного обранця, обговорення документа відбувалось у Комітеті з питань нацбезпеки, оборони та розвідки в закритому режимі, з дотриманням вимог законодавства щодо роботи з таємною інформацією.

"Було багато дискусій. Ми розуміємо запит військового командування і готові йти назустріч. Але не всі норми можуть бути підтримані. Якісь положення прямо порушують права людини, якісь не є оптимально сформульовані. Про це відкрито сказали військовому командуванню", – повідомив Арахамія.

Він додав, що всі політсили зрозуміли й підтримують необхідність мобілізації.

Крім того, ми зазначали, що у Раді зареєстровані альтернативні проєкти законів щодо змін у мобілізації. Нардепи, зокрема, пропонують відмовитися від електронних повісток, запровадити нові правила відстрочки від призову тощо. Детальніше читайте у нашому матеріалі за посиланням.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як демобілізують в Україні. Також ми повідомляли, з чого складаються зарплати українських військовослужбовців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.