Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Влучний удар ЗСУ — що відомо про наслідки потужної атаки на бухту Севастополя

Через атаку на бухту Севастополя 13 вересня зазнала пошкоджень російська військова техніка

Фото: Oryx, ТАРС: Pro Війну

Внаслідок атаки пошкоджено підводний човен

Фото: Oryx, ТАРС: Pro Війну

Через атаку на бухту Севастополя 13 вересня зазнала пошкоджень російська військова техніка Чорноморського флоту. Зокрема йдеться про корабель Мінськ та підводний човен "Ростов-на-Дону".

Про це пише Oryx.

Як відомо, у ніч проти 13 вересня в Севастополі пролунала серія гучних вибухів. Окупаційна "влада" тоді заявила про "атаку" на морський завод імені Орджонікідзе, де будують і ремонтують кораблі Чорноморського флоту Росії.

Розвідка Міноборони підтвердила удари

Згодом українська розвідка підтвердила удари в Криму та повідомила, що внаслідок атаки було пошкоджено дизель-електричний підводний човен "Ростов-на-Дону" та великий десантний корабель "Мінськ".

У Мережі показали, який вигляд має підводний човен "Ростов-на-Дону" після удару ЗСУ. На фото видно сильні пошкодження корпуса російського підводного човна – як мінімум дві глибокі пробоїни.

Як Україна хоче звільнити Крим

Як ми зазначали раніше, останнім часом на окупованому РФ півострові лунає багато вибухів. Більшість із них пов'язують з успішними атаками Збройних сил України, повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.

На думку секретаря Радбезу, Україна буде продовжувати завдавати удари по окупантах в Криму, попри те, що ті, останнім часом різко висловлюються з цього приводу. Він вважає, що Кримський півострів — це виключно українська територія, тому "ми будемо використовувати той спосіб, який вважаємо необхідним".

"На сьогодні виглядає так, що якщо росіяни не підуть із Криму самостійно, нам доведеться їх звідти "викурити" за допомогою зброї, яка є у нас в наявності", – зазначив секретар РНБО.

Крім того, Олексій Данілов також додав, що Україна дотримується обіцянок, які дала західним партнерам стосовно того, що їхня зброя не буде використовуватися для ударів по території Російської Федерації.

"Є певні обмеження щодо використання західної зброї, наші обіцянки партнерам, яких ми обов’язково дотримуємося. На території РФ ми західну зброю не використовуємо. Якщо там щось відбувається, це відбувається лише з використанням зброї нашого виробництва", — додав він.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що думає Олексій Данілов з приводу нової хвилі мобілізації. Також ми писали про звільнення Олексія Резнікова з посади голови Міноборони.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.