Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росіяни масово біжать з лінії фронту – вперше оприлюднено кількість добровільно полонених

На першу річницю існування проект "Хочу жить" підбив підсумки своєї роботи та поділився статистикою звернень

Фото: Volodymyr Zolkin/Telegram, Офіс президента. Колаж: Pro Війну

Більше 25 тисяч росіян здалися у добровільний полон

Фото: Volodymyr Zolkin/Telegram, Офіс президента. Колаж: Pro Війну

Протягом першого року існування проекту "Хочу жить" в Україні, понад 25 тисяч російських окупантів висловили бажання здатися у полон нашим військовим. З них дійсно поповнили обмінний фонд 216 осіб.

Про це повідомляють у Telegram-каналі "Хочу жить".

На свою першу річницю діяльності проєкт "Хочу жить" підбив підсумки роботи. Зазначено, що протягом цього часу було успішно виконано 21 операцію щодо виведення груп (з більш ніж двома учасниками) через лінію фронту тих, хто бажав здатися. Також повідомлено, що 1072 людини перебувають у "режимі очікування", спілкуючись з проєктом та очікуючи на свою можливу операцію з переведення через лінію фронту.

Також, в пресслужбі повідомили, що були випадки успішного переходу військовослужбовців ЗС РФ на бік України, разом зі своєю технікою. Після того, як ГУР провело операцію "Синиця", кількість таких подій помітно збільшилася.

"По всіх каналах до нас щодня надходять десятки заявок від чинних військовослужбовців армії РФ і не тільки", – йдеться у повідомленні.

Усього за минулий рік більше ніж 48 мільйонів людей з Російської Федерації і тимчасово окупованих територій України відвідали веб-сайт проєкту. Але Росія активно намагається заважати його роботі, про що свідчить факт блокування Роскомнаглядом 256 доменів сайту проєкту.

Від росіян надійшло 25 тисяч заявок на добровільний полон
Від росіян надійшло 25 тисяч заявок на добровільний полон
Фото: Telegram "Хочу жить"

Організатори наголосили, що мають намір продовжувати свою роботу і нагадали російським військовим, що звернення до "Хочу жить" є єдиним реальним шансом повернутися додому живими.

Нагадаємо, раніше керівник ГУР Міноборони України, Кирило Буданов, звернувся до російських окупантів із закликом здаватися у полон. Щоб це зробити, вони повинні звернутися до проєкту "Хочу жить". У такий спосіб росіяни можуть допомогти швидше закінчити розв'язану їхньою країною війну.

Зеленський розповів, чим Путін може залякувати українців взимку

Чинний глава держави Володимир Зеленський заявив, що, скоріш за все, Володимир Путін невдовзі знову може почати залякувати українців можливим застосуванням ядерної зброї. Лідер України вважає, що для цього кремлівський диктатор спеціально вибере холодну пору року, адже тоді у людей дещо депресивні настрої.

"Я вважаю, що він буде лякати. Я вважаю, що у нього нічого не залишається в його асортименті зброї. Він знищував людей, катував, перекривав Чорне море, залякував, окупував атомну станцію, Каховська наша дамба була зруйнована − він все використовував, різні кроки. І у нього не так багато є, чим може він залякувати. Він постійно трішки підігрівав тему застосування ядерної зброї, тому я вважаю, що це наступний крок, що він буде залякувати людей", − сказав Зеленський.

За словами президента, Путін спеціально чекає того моменту, коли Сполучені Штати будуть не такими стабільними. Тоді він може знову висловити гучні заяви щодо застосування ядерної зброї. За словами президента, такі заяви від диктатора можуть звучати протягом опалювального сезону і до кінця зими.

Раніше ми писали, що Кирило Буданов вважає стосовно майбутніх атак росіян по енергосистемі. Також розповідали, чи закінчиться війна у цьому році за думкою генерала США.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.