UA RU

Не лише F-16: яке озброєння отримає Україна у 2024 році

Українська армія у 2024-му році повинна отримати від союзників достатньо велику кількість озброєння для боротьби з агресором

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, Pexels. Колаж: Pro ВІйну

Зброя для України у 2024 році

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, Pexels. Колаж: Pro ВІйну

З лютого 2022-го року нашій державі регулярно передають чимало озброєння, яке Збройні сили України використовують під час ведення бойових дій. Однак, незважаючи на це, деякого озброєння все рівно не вистачає.

Ми зібрали для вас ключову інформацію щодо того, яку зброю повинна отримати Україна у 2024-му році.

Озброєння у 2024-му році

У 2023-му році нашій державі було передано БТР, БМП, танки, зенітно-ракетні комплекси, реактивні системи залпового вогню, ракети, снаряди та безліч іншого озброєння. Однак, у 2024-му Збройні сили й надалі будуть отримувати все необхідне від партнерів. Зокрема, в наступному році Україна може отримати:

Крім того, не слід виключати і можливість передачі іншого озброєння для України, адже президент Володимир Зеленський також заявляв про необхідність надання нашій державі вертольотів Apache.

"План Б" Зеленського

Раніше ми писали про те, що Михайло Подоляк в інтерв'ю 24 Каналу розповів про постачання озброєння для України. Він зазначив, що стосовно цієї ситуації у президента Володимира Зеленського є "план Б".

"Щодо інвестицій в Україну й виготовлення зброї. Президент України сказав про те, що в нас є "план А" і "план Б". "План А", якщо нам ту зброю нададуть, "план Б", якщо ми запросимо ліцензію і виготовлятимемо її самі"", – зазначив радник голови Офісу президента.

Також Подоляк додав, що найбільш пріоритетним озброєнням для України є:

Крім того, Подоляк додав про важливість нарощення вітчизняного виробництва та зазначив, що у 2023-му році нашій державі вдалося збільшити показники виготовлення снарядів та дронів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, на скільки часу вистачить Україні ракет протиповітряної оборони. Також ми повідомляли, чому українській ППО складно збивати російські ракети "Кинджал".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі