Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Російські "Кинджали": чому українським силам ППО складно збивати ці ракети

З початку повномасштабного вторгнення російські "Кинджали" долетіли до цілі 33 рази

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Чому українські сили ППО збили мало російських "Кинджалів"

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

За час великої війни Росія випустила по Україні 48 аеробалістичниї ракет "Кинджал". Водночас, через брак необхідної техніки, українські сили ППО збили лише 15.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в етері телемарафону "Єдині новини".

"Чому так мало? Тому що "Patriot" у нас не було раніше. А зараз уже "Patriot" дозволяє відпрацьовувати саме по "Кинджалах", – розповів він.

Крім того, українські військові проаналізували ситуацію з повітряними тривогами, які оголошують у країні через зльоти російських МіГів. Командувач Повітряних сил ЗСУ доповів вищому керівництву держави про кількість запусків російських ракет, кількість зльотів російських бомбардувальників і кількість бойових застосувань гіперзвукових ракет "Кинджал".

Важливо зазначити, що ракета "Кинджал" може пролетіти відстань від Тамбовської області до Києва за 2 хвилини, а до Вінниці – за 3,5 хвилини. Це означає, що під час зльоту російських бомбардувальників у РФ повітряна тривога оголошується у всіх регіонах України, які можуть бути потенційними цілями для цих ракет.

Чим відрізняються балістичні ракети від крилатих

Раніше ми писали, що балістичні та крилаті ракети – це два типи ракетного озброєння, які широко використовуються в сучасних війнах. Вони мають свої переваги та недоліки, які визначають їхнє застосування.

Головна відмінність між балістичними та крилатими ракетами полягає в тому, як вони рухаються до своєї цілі.

Крилата ракета має такі переваги:

  • вона може змінювати траєкторію свого польоту, що робить її складною мішенню для протиповітряної оборони;
  • вона може летіти на відносно низькій висоті, що ускладнює її виявлення;
  • вона може нести широкий спектр боєголовок, зорема ядерні.

Натомість, балістична ракета має такі переваги:

  • вона має дуже високу швидкість, що робить її важкою для перехоплення;
  • вона може нести велику кількість боєприпасів.

У ході повномасштабної війни Росія використовувала як крилаті, так і балістичні ракети для обстрілів українських міст і об'єктів інфраструктури.

Скільки високоточних ракет залишилось у Росії

Також ми зазначали, що Росія продовжує виготовляти ракети для обстрілів України, але темпи виробництва значно нижчі, ніж торік.

За словами речника Повітряних сил Юрія Ігната, наразі важко точно визначити, скільки ракет має на озброєнні Росія. Однак, він оцінює, що їх залишилося близько 900 – кілька сотень кожного типу.

Ігнат зауважив, що пік ракетних обстрілів України був у травні-червні, коли Росія одночасно запускала "Кинджали", балістичні та крилаті ракети.

"Носіїв для "Кинджалів" у них достатньо, а от самих ракет не так багато", – сказав Ігнат.

Однак, точно невідомо, скільки ворог готовий витрачати ракет на обстріли України.

Раніше ми вже розповідали, чому Росія вирішила змінити тактику атак шахедами. Також ми зазначали, яку кількість дронів-камікадзе "шахед" виготовляє ворог щомісяця.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.