Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Зеленський має план "Б": в ОП розповіли, як ЗСУ забезпечуватимуть зброєю

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк розповів про озброєння для нашої держави

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, Володимир Зеленський/Facebook. Колаж: Pro Війну

"План Б" від президента

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, Володимир Зеленський/Facebook. Колаж: Pro Війну

Від початку війни Україна отримує від західних партнерів велику кількість озброєння для боротьби проти Росії. Однак у президента Зеленського стосовно цього також існує план "Б".

Про це в інтерв'ю 24 Каналу розповів радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

План "Б" від Зеленського

В рамках інтерв'ю Подоляк торкнувся теми озброєння для України, під час обговорення якої він зазначив, що президент добре розбирається у всіх процесах та має не один план дій.

"Щодо інвестицій в Україну й виготовлення зброї. Президент України сказав про те, що в нас є "план А" і "план Б". "План А", якщо нам ту зброю нададуть, "план Б", якщо ми запросимо ліцензію і виготовлятимемо її самі", – зазначив радник голови Офісу президента.

Також Михайло Подоляк зазначив, що наразі Україні найбільше потрібні:

  • далекобійні ракети;
  • системи протиповітряної та протиракетної оборони;
  • дрони;
  • засоби радіоелектронної боротьби;
  • авіація.

Подоляк додав, що таке озброєння потрібно у великих кількостях. Також політик зазначив, що зараз потрібно нарощувати виробництво та додав, що у 2023-му році держава почала виготовляти більше дронів та снарядів.

На скільки вистачить ракет ППО

Раніше ми писали про те, що командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів, на скільки часу може вистачити ракет ППО.

За його словами, київські сили протиповітряної оборони наразі мають на озброєнні запаси ракет, яких вистачить для того, щоб відбити ще декілька масованих ракетних обстрілів по столиці. Проте через велику інтенсивність атак окупантів ці ракети швидко вичерпуються.

Наєв додав, що, якщо брати до уваги довгострокову та середньострокову перспективи, то Україні потрібна нова допомога від західних партнерів для поповнення запасу ракет ППО.

Командувач Об'єднаних сил зазначив, що українським зенітникам наразі хотілось би отримати більше ракет для американських систем ППО "Patriot". Також він додав, що ефективність протиповітряної оборони в Україні складає близько 90%.

Нагадаємо, раніше ми писали, чому українській ППО складно збивати російські ракети "Кинджал". Також ми повідомляли, скільки високоточних ракет залишилося в Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.