Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Потрібна допомога: Наєв розповів, чи надовго ППО вистачить ракет

Українські мобільні групи ППО мають запас ракет для ПЗРК, щоб відбити кілька потужних атак росіян

Фото: АрміяInform. Колаж: Pro Війну

Скільки залишилось ракет для українських ППО

Фото: АрміяInform. Колаж: Pro Війну

Столичні сили протиповітряної оборони мають у запасі ракет для ПЗРК, щоб відбити ще декілька масованих обстрілів Києва. Однак, у звязку з частими атаками Росії, такі ракети швидко закінчуються.

Про це повідомив командувач Об’єднаних Сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, пише AFP.

З його слів, поточна ситуація з переносними зенітними комплексами для мобільних груп ППО така, що боєприпасів вистачає, щоб витримати кілька наступних потужних атак.

"Але в середньостроковій і довгостроковій перспективі нам потрібна допомога західних країн для поповнення ракетного запасу", – заявив Наєв.

Він додав, що у пріоритеті наразі більше боєприпасів, оскільки російські загарбники "дуже хочуть виснажити нашу систему ППО".

Командувач Об'єднаних сил зазначив, що захисники неба хотіли б більше ракет для "Патріотів" і самих систем.

Наєв високо оцінив роботу ППО ЗСУ, зазначивши, що ефективність склала близько 90%.

Чому українським силам ППО складно збивати російські "Кинджали"

Раніше ми писали, що речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат розповів, що причина низької ефективності ППО України у боротьбі з "Кинджалами" полягає в тому, що до недавнього часу у ЗСУ не було відповідних систем озброєння.

"Тепер, коли надійшли американські зенітні ракетні комплекси "Patriot", ситуація покращилася. Ці системи дозволяють відпрацьовувати саме по "Кинджалах", – зазначив Ігнат.

Крім того, українські військові проаналізували ситуацію з повітряними тривогами, які оголошують у країні через зльоти російських МіГів. Командувач Повітряних сил ЗСУ доповів вищому керівництву держави про кількість запусків російських ракет, кількість зльотів російських бомбардувальників і кількість бойових застосувань гіперзвукових ракет "Кинджал".

Важливо зазначити, що ракета "Кинджал" може пролетіти відстань від Тамбовської області до Києва за 2 хвилини, а до Вінниці – за 3,5 хвилини. Це означає, що під час зльоту російських бомбардувальників у РФ повітряна тривога оголошується у всіх регіонах України, які можуть бути потенційними цілями для цих ракет.

Скільки високоточних ракет залишилось у Росії

Також ми зазначали, що Росія продовжує виготовляти ракети для обстрілів України, але темпи виробництва значно нижчі, ніж торік.

За словами речника Повітряних сил Юрія Ігната, наразі важко точно визначити, скільки ракет має на озброєнні Росія. Однак, він оцінює, що їх залишилося близько 900 – кілька сотень кожного типу.

Ігнат зауважив, що пік ракетних обстрілів України був у травні-червні, коли Росія одночасно запускала "Кинджали", балістичні та крилаті ракети.

Однак, точно невідомо, скільки ворог готовий витрачати ракет на обстріли України.

Раніше ми вже розповідали, чому Росія вирішила змінити тактику атак шахедами. Також ми зазначали, яку кількість дронів-камікадзе "шахед" виготовляє ворог щомісяця.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.