UA RU

Росія провела тренування "масованого ядерного удару": до чого готується Путін

Президент країни-терориста зініціював навчання "відповідно до плану підготовки масованого ядерного удару у відповідь на ядерний удар противника"

Фото: Pixabay

Росія атакувала свою територію

Фото: Pixabay

Щоб показати, на що здатна російська зброя, міжконтинентальна балістична ракета "Ярс" вилетіла з космодрому Плесецьк в Архангельській області для показового вибуху. Її випустили полігону "Кура" на Камчатці. А з Баренцевого моря з атомного підводного крейсера "Тула" запустили балістичну ракету "Синева". Відомо, що в тренуванні брали участь два ракетоносці дальньої авіації Ту-95МС.

Про це зазначив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі "24 каналу".

З його слів, це була "вистава не для українців". Російська влада зробила це для того, щоб вразити росіян і вкотре переконати їх у "величчі та могутності" країни-агресора.

"Глобально нічого нового не відбулося. Ядерний шантаж це вже не той козир, який допомагає Путіну, але такі спроби будуть і в майбутньому", – зазначив Юсов.

Путіну пропонували вдарити по Україні космічною ракетою

Раніше ми писали, що колишній глава "Роскосмосу" Дмитро Рогозін дав ідею президенту РФ атакувати велике українське місто доволі нестандартною для війни зброєю.

Розслідувачі отримали записи розмов Рогозіна з генеральним директором російського ракетно-космічного центру "Прогрес" Дмитром Барановим. Вони обговорювали ймовірний удар по Україні космічною ракетою.

Зброю хотіли запустити з космодрому "Плесецьк", а на борт помістити авіабомби та боєголовки.

До того ж, у медіа повідомляють, що конструктор Юрій Соломонов знайшов вирішення проблеми перегрівання фугасних авіабомб або керованих боєголовок через надзвуковий вхід в атмосферу.

Загалом, як стверджував Баранов, на підготовку такої операції знадобилося б близько 6 місяців. Хоча й було одне "але". Похибка при ударі становила до 100 кілометрів, а, отже, могла вразити частину російської території.

"План був доведений до президента РФ 16 січня. Як він відреагував на нього – невідомо", – йдеться у повідомленні Bild.

Путін заявив, що США готуються до війни проти РФ та Китаю

Президент РФ заявив, що США готові воювати із Росією та Китаєм. Проте країна-агресор також не залишиться осторонь.

"Ми всі готуємося до війни, ми всі готуємося, бо дотримуємося стародавнього принципу: хочеш миру готуйся до війни. Але ми виходимо з того, що ми хочемо миру, але якщо вони хочуть воювати з Росією, то це зовсім інша війна", – повідомив Путін.

До того ж він прокоментував події в Ізраїлі. Путін заявив, що його "СВО" – це зовсім інше, ніж зараз відбувається на Близькому Сході. З його слів, війну в Україні та Ізраїлі порівнювати не можна.

Нагадаємо, винищувачі МіГ патрулюватимуть Чорне море. Також ми писали, що Путін хоче використати війну в Ізраїлі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі